Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 25 septembrie 2013

Ianoş Ţurcanu, nimerit într-o ploaie de … versuri proprii


 
Miercuri, 25 septembrie, copiii din clasele a III-a, de la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” (instruiţi de învăţătoarele Marina Bulmaga şi Oxana Braşoveanu) s-au întâlnit cu poetul Ianoş Ţurcanu. Dornici de această întâlnire, ei au făcut coadă pentru a-i recita poetului poeziile îndrăgite, dându-i peste cap scenariul pregătit acasă.
Elevii au recitat cu intonaţie, ca nişte actori în devenire, fapt apreciat mult de poet. Apoi, Ianoş Ţurcanu le-a citit copiilor versuri proaspete, pe care încă  nu le-a auzit nimeni. Printre vesuri, poetul a răspuns la numeroasele întrebări ale copiilor. Ei s-au interesat, dacă în viaţă a cunoscut vre-un cosmonaut; la ce oră se culcă şi la ce oră se trezeşte; de ce nu practică medicina; ce simte când scrie o poezie; cum a fost la vârsta lor; cât de mari sunt premiile scriitorilor; cum a luat premiul Uniunii Scriitorilor în anul 2001, dacă Grigore Vieru mai era în viaţă; dacă a călătorit prin locurile descriese în poezii; cât de mult iubeşte cartea, care este poiezia preferată pe care a scris-o; atitudinea faţă de părinţi; ce preferă mai mult să scrie – pentru maturi sau pentru copii şi multe altele. 
Bineînţeles că la toate întrebările, poetul a răspuns sincer și  ingenios, interesându-se de fiecare dată, dacă copiii au rămas satisfăcuţi de răspunsul lui. La încheiere, elevii i-au mulţumit lui Ianoş Ţurcanu pentru poezie, oferindu-i frumoase buchete de flori, iar acesta a semnat peste 50 de autografe. Copiii au plecat de la această întâlnire mulțumiți cu speranța unor noi întâlniri la bibliotecă.  
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu