Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 30 noiembrie 2016

Zâna din povești vine cu daruri în ajun de Crăciun

Noi și biblioteca
Au devenit deja tradiționale lansările de carte ale scriitoarei gălățene Vera Crăciun la Biblioteca „Ovidius”. Și-n acest sfârșit de an, buna noastră prietenă a lansat două cărți - „Dansul fulgilor de nea” și „Auraș-Fluturaș”. Au venit la lansare două clase de a întîi de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”. Scriitoarea a fost susținută de poeta Silvia Ursache, directorul Editurii „Silvius Libris”, care a editat aceste cărți la Chișinău. Doamna Silvia Ursache a povestit cu căldură despre lansarea primei ei cărțulii „Alfabetul vesel”, acum 20 de ani, tot aici, la Ovidius. A povestit cum a cunoscut-o pe Vera Crăciun și cum a editat primele cărți la Chișinău.
Oaspetele nostru a citit copiilor versuri, povești, ghicitori și au cântat în cor cântecul „Pic-pic-pic”.  Le-a recitat copiilor și poezia unui poet scoțian, care se numește „Iată casa, pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack”, prezentând o păpușă extrem de haioasă. A urmat un recital de poezie crăciuniană, pregătit de ambele clase. Băieții și fetițele parcă se luau la întrecere, care mai de care. Ei au fost răsplătiți de poetă cu cărți și cuvinte de laudă. Vera Crăciun le-a citit la încheiere Povestea Mamei, a mulțumit gazdei pentru ospitalitate și prietenie, s-a fotografiat cu copiii și cu echipa bibliotecii noastre.
Crăciun fericit, doamnă Crăciun și vă mai așteptăm cu multe și multe cărți inspirate, mulți ani înainte.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu