Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 8 noiembrie 2016

O viață scurtă, pe aripi de vânt



Fiecare-și are o zi, doar a sa
Margaret Mitchell, cu numele la naștere Margaret Munnerlyn Mitchell, s-a născut la 8 noiembrie 1900 la Atlanta, Georgia din SUA.
La vârsta de 14 ani intră la Washington Seminar, un colegiu feminin, unde studiază arătând deja talentul său. La 18 ani se înscrie la cursul superior de medicină de la Smith College din Northampton, în Massachusetts, dar studiile vor fi întrerupte de un trist eveniment, moartea mamei sale. Întoarsă la Atlanta, se va căsători, în 1922, cu Berrien Kinnard Upshaw, dar căsătoria va fi un faliment. Fiind conștient de implicațiile căsniciei asupra creativității soției sale, Upshaw iese din viața ei, lăsându-i libertatea necesară pentru a o lua de la început.
Cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Mitchell face parte din Crucea Roșie.  După război, se întoarce acasă hotărâtă să reânceapă să scrie.
În 1949,  ca urmare a unui accident de mașină, Margareet Mitchel moare, având doar 48 de ani . În seara de 11 august 1949, în Atlanta, un taximetrist beat, aflat pe contra-sens, nu o vede în timp ce Margret și soțul său traversează strada și o lovește cu mașina. Se stinge din viață, în 16 august 1949, după cinci zile de aflare în comă.

Din colecția bibliotecii noastre: Унесенные ветром, в 2 томах (Кишинев, 1990); Insula pierdută (București, 1996); Pe aripile vântului, în 2 vol. (București, 2010).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu