Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 9 noiembrie 2016

O dezbatere în ajunul Zilei Internaționale a Tineretului

Noi și biblioteca

În ziua de 9 noiembrie, La Biblioteca „Ovidius” a avut loc discuția-dezbatere „Mi-i visul zbor de pasăre măiastră” și expoziția de carte „Tinerețea înseamnă  ardere, vibrație, dinamism”. Discuția a fost moderată de jurnalista radio, Zina Izbaș, susținută de pictorul-poet Victor Cobzac. La dezbateri au participat tinerii de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, cei de la Centrul de Excelență în Construcții, tinerii de la Școala de Arte Plastice și Liceul „Grigore Vieru” din Ialoveni. A fost invitat și Vlad Spița, un tânăr de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Orhei, care a prezentat semenilor săi de la Chișinău prima sa carte de versuri.
În ora de „întâlnire cu sine”, consacrată Zilei Internaționale a Tineretului, tinerii au pus în discuție „Ce este, în viziunea lor, Tinerețea”. Tinerii și-au expus părerile despre această perioadă de viață, despre relațiile între generații, între copii și părinți, relațiile între ei. Vlad Spița și Nătălița Pântea au citit versuri, la care s-a alăturat și poetul Victor Cobzac. Tinerii Igor și Daniel de la Centrul de Excelență în Construcții au interpretat cântece la chitară. Profesorii Veaceslav Toderașco (CEC) și Nina Popescu (Școala de Arte din Ialoveni) au povestit cum și-au împlinit visurile sale.

Tinerii au fost serviți cu biscuiți, bomboane și ceai ferbinte. Iar la o oră fixată din timp, Zina Izbaș a realizat un reportaj în direct pentru Radio „Moldova”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu