Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 23 noiembrie 2016

O zi a bibliografiei la Biblioteca „Ovidius”

Noi și biblioteca

Astăzi, 23 noiembrie, de Ziua bibliografiei,  Biblioteca „Ovidius” a informat cititorii cum să se folosească de resursele documentare ale bibliotecii. Primii ne-au vizitat elevii de la Gimnaziul 53 și liceenii de la „Mihai Viteazul”. Bibliotecara Victoria Cebanu le-a explicat copiilor care este rolul bibliografiei, al revistelor și listelor bibliografice, cum să se descurce copiii în noianul de cărți depozitate în biblioteci, clasificându-le pe domenii. Bibliotecara Viorica Moraru a prezentat o revistă bibliografică cu ediții semnate de Iurie Colesnic („Chișinăul și chișinăuenii”, „Chișinăul nostru necunoscut”, „Chișinăul meu” și altele), . Iar Victoria a explicat cum să fie accesat blogul „Chișinăul, orașul meu”.
Apoi, a rulat clipul vidio „Povestea unui drum de poștă”, cu care biblioteca a participat la Concursul Municipal „Strada bibliotecii mele”
Bibliotecarul Ion Borș le-a povestit despre Serviciul Modern de Bibliotecă „Rătăcind prin Chișinău”, iar Victoria a povestit despre „Turul Chișinăului”, de la Biblioteca Municipală.
Pe parcursul zilei au venit la bibliotecă și alți copii. Bunăoară, după amiază ne-au vizitat elevii clasei a III-a de la Liceul „Dumitru Matcovschi". Și aceștor copiii li s-a vorbit despre programul „Chișinău - orașul meu de suflet” Au fost prezentate enciclopediile și alte resurse documentare despre orașul-capitală.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu