Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 23 octombrie 2015

CĂRŢI CELEBRE SCRISE ÎN PERIOADA ÎN CARE AUTORII SE AFLAU ÎN PUŞCĂRIE



Semne de carte și biblioteci

Aceste cărţi au fost editate şi citite de către milioane de oameni de pe Planetă, dar sunt destui care nu ştiu că autorii acestora le-au scris în celulele lor în care erau întemniţaţi.

„Scrisoare din închisoarea Birmingham", Martin Luther King

În aprilie 1963, Martin Luther King Jr. a fost închis într-o celulă din Birmingham, Alabama, pentru că a condus o demonstraţie publică fără aprobare. În timpul celor nouă zile de detenţie, King a folosit margini de ziare şi bucăţi de hârtie igienică pentru a scrie un răspuns grupului de clerici din Birmingham care i-au denunţat lupta împotriva segregării rasiale.
Eseul de 7.000 de cuvinte, ce cuprindea citate din Sf Toma de Aquino şi Thomas Jefferson pentru a analiza nedreptatea legilor şi necesitatea responsabilităţii civice, includea fraza celebră "Orice nedreptate săvârşită oriunde este o ameninţare la adresa justiţia de pretutindeni". Asociaţii lui au reuşit să ia bucăţile de hârtie în timpul vizitelor şi, la câteva zile de la eliberare, King a scris eseul complet numit „Scrisoare din închisoarea Birmingham" care a apărut la scurt itmp în publicaţii din toată ţara.  (va urma)                                                                                    
  Sursa: History

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu