Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 13 octombrie 2015

Un oaspete drag al Chișinăului la Biblioteca „Ovidius”




În ziua de 13 octombrie, la încheierea Decadei „Orașul meu” a avut loc o întâlnire de suflet a oaspetelui capitalei, poeta gălățeană Vera Crăciun cu elevii claselor a IV-a de la Gimnaziul nr.7, conducători de clase Rodica Busuioc și Irina Coca
La întâlnire, pentru a o susține colegial, s-a prezentat Ion Pârgaru, pereședintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicație din Republica Moldova, or Vera Crăciun este lider sindical al Poștei Române de la Galați.
Poeta a prezentat recentele cărți editate pe care le-a adus la Chișinău pentru lansare. Este vorba de „Dimineți de copil”, cartea de versuri „Îngerașul” și cartea de rondeluri „Liniștea Petalei Roz”, care face o incursiune în lumea florilor. Vera Crăciun a recitat cu pasiune versurile „Șoapta Florilor de Mai”, „Șoapta Macilor” despre zambile și multe alte flori încântătoare.
A urmat presentarea celor 5 cărți, înmănuncheate într-o colecție cu Prințesa, eroina pricipală. „Aceste cărți au fost scrise pentru nepoțica mea Sofia-Maria pe care o iubesc la nesfârșit”, a specificat poeta gălățeană, Vera Crăciun.
Apoi, împreună cu copiii, a fost interpretat cântecul „Pic-pic-pic”, despre ploaia de afară. Copiii au bătut din palme după ritmul melodiei, au imitat din mânuțe valuri de ape, fapt care i-a impresionat mult.
În continuare, Vera Crăciun le-a citit copiilor ghicitori, din cartea „Îngerașul”. Cei mai activi participanți au primit în dar cărțile poetei.
Vera Crăciun le-a demonstrat un filmuleț despre lansările de carte de la Galați.
Și elevii de la Gimnaziul nr. 7 au pregătit un recital de poezie din creația Verei Crăciun. Ei au recitat poeziile „De unde vii copil minune”, „Ghiocelul”, au înscenat poezia „La bunici”, aducându-i în dar poetei o gutuie. Autoarea, fiind sentimentală din fire, a sărutat copiii, mulțumindu-le. Emoționată de atenția copiilor, o podidise lacrimile.
Și copii se atașase mult de poetă. Au urmat o ploaie de întrebări: „La ce vârstă ați scris prima carte?”, „Cele mai amuzante momente din copilăria Dvs.?”, „Poetul care v-a inspirat să scrieți?”, „Dacă cineva din membrii familiei Dvs. mai scriu?”, „Prima carte citită”, „Dacă a citit cărți de scriitori din Republica Moldova?” „Cum o cheamă pe mama dvs.?” ș.m.a.
Vera Crăciun cu plăcere a răspuns la fiecare întrebare, menționând că aici, la Chișinău, se simte ca la mama acasă.
Copiii, predispuși spre deschidere sufletească, au citit poeziile lor. Printre ei a fost și o nepoțică a poetului Leo Butnaru.
 La încheire elevii chișinăuieni și-au exprimat admirația față de poeta Vera Crăciun. Un băiat chiar a spus:
- Am simțit sărutul Dumneavoastră cald pe creștet și pe suflet.
Vera Crăciun a semnat multe autografe și a pozat cu fiecare clasă în parte.
Poeta, în trei ani de când a devenit prietenă a Bibliotecii „Ovidius”, își prezintă cărțile și se întâlnește cu copiii din Chișinău a patra oară.   

Un comentariu: