Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 22 octombrie 2015

CĂRŢI CELEBRE SCRISE ÎN PERIOADA ÎN CARE AUTORII SE AFLAU ÎN PUŞCĂRIE



Semne de carte și biblioteci

Aceste cărţi au fost editate şi citite de către milioane de oameni de pe Planetă, dar sunt destui care nu ştiu că autorii acestora le-au scris în celulele lor în care erau întemniţaţi.

„Cele 120 de zile ale Sodomei", Marchizul de Sade

Marchizul de Sade şi-a petrecut mai bine de o treime din viaţă în închisoare pentru acte de cruzime sexuală şi violenţă. În 1785, era încarcerat la Bastilia şi a început să scrie în secret „Cele 120 de zile ale Sodomei", o poveste despre tortură, viol şi depravare pe care a catalogat-o cu mândrie ca fiind "cea mai puţin pudică poveste care a fost spusă de la începutul lumii".
Manuscrisul volumului a constat într-o foaie de hârtie lungă de aproape 12 metri pe care a ascuns-o într-o crăpătură din peretele celulei sale pentru a nu fi confiscată.
Sade a pierdut manuscrisul atunci când a fost transferat la o altă închisoare în timpul Revoluţiei Franceze. Acesta a fost descoperit şi publicat abia după decenii întregi de la moartea autorului, în anul 1814. Cartea a fost interzisă de numeroase ori şi catalogată ca fiind obscenă, dar, în 2014, proprietarul unui muzeu francez a plătit 7 milioane de euro pentru a cumpăra manuscrisul original al Marchizului de Sade. (va urma)                                                                                          
  Sursa: History

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu