Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 24 octombrie 2016

Spune NU traficului de ființe umane



Astăzi, în ultima zi a Campaniei naţionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane", la Biblioteca „Ovidius” a avut loc dezbaterea publică pe segmentul prevenirii traficului de fiinţe umane  cu genericul „Spune NU traficului de ființe umane”.
La întâlnire cu elevii Centrului de Excelență în Construcție au venit dna Ludmila Oleinic, consultant principal, domeniul monitorizarea politicilor și comunicare, Comitetul national pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane și colega sa, Laurenția Filipschi. Specialistele în domeniu au vorbit despre Comitetul Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane și metodele de luptă anti-trafic. Despre desfăşurarea Săptămânii antitrafic, care are drept scop sensibilizarea societăţii despre riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane, progresele înregistrate de către comunitatea anti-trafic, revizuirea lacunelor şi impedimentelor în implementarea Convenţiei CoE privind lupta împotriva TFU. Despre problematica traficului de ființe umane, problematică care deranjează întreaga societate.
Dna Oleinic le-a povestit elevilor despre acest flagel periculos pentru societate, despre formele de trafic - exploatare sexuală, exploatare prin muncă, cerșit, prelevarea de celule (organe) și altele. Ea le-a povestit de încălcările în cadrul legal și cel constituțional.
Iar dna Laurenția Filipschi a căutat să determine profilul unei victime în discuție cu tinerii. Despre vârsta și genul persoanelor traficate. Au determinat cine mai des cad victime, cei de la sat sau cei de la oraș? Au constat ce-i determină pe victime să cadă în plasă. Este vorba de sărăcie, lipsă de ocupație, dorința de a se îmbogăți mult și imediat. Spre trafic tinerii sunt împinși de naivitate, lipsă de informație, necunoaștere a legilor. Copiii s-au interesat de căile legale de a munci temporal, cum ar putea să se protejeze de trafic, plecând peste hotarele țării. Ei s-au interesat ce poziție corectă ar trebui să aibă față de cerșetori, doar mulți cerșesc pentru rețele organizate. Și multe alte întrebări la care au răspuns invitatele bibliotecii. Ele au adus pentru elevi multe placate, pliante și cărți, promițând că vor reveni de fiecare dată, când vor fi solicitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu