Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 31 octombrie 2016

Cea mai vândută carte, după Biblie

Cărțile lumii
Sherlock Holmes este un personaj creat de autorul si medicul scoțian Artur Conan Doyle. Fantasticul „consultant detectiv” al Londrei, Holmes este cunoscut pentru raționamentul logic, abilitățile sale de deghizare, și utilizarea abilităților sale criminalistice pentru a rezolva cazurile grele. Sherlock Holmes este probabil cel mai faimos detectiv fictiv și, desigur, unul dintre cele mai cunoscute și universal recunoscute personaje literare.
Holmes, a apărut pentru prima dată în anul 1887, în patru nuvele și 56 de povestiri. Autorul Doyle a scris patru romane și 56 de povestiri sau nuvele în care apare creația sa literară. Aproape toate sunt povestite de Doctorul John H. Watson, prietenul și biograful lui Holmes, cu excepția notabilă a două dintre ele, narate de însuși Sherlock Holmes și alte două, scrise la persoana a treia.
Acest personaj literar a ajuns atât de faimos de-a lungul timpului, încât a devenit, probabil, cel mai jucat personaj de către cei mai mulți actori. În același timp, conform unei estimări făcută de ziarul The Times, după 1964 vânzările în întreaga lume a povestirilor cu Sherlock Holmes au trecut pe locul doi , după Biblie, care este departe cea mai vândută carte a tuturor timpurilor.
Din colecția bibliotecii noastre: „Sherlock Holmes. Bijuterii polițiste” (Chișinău, 1992);„Записки о Шерлоке Холмсе” (Ленинград, 1984); „Записки о Шерлоке Холмсе” (Минск, 1984); „Aventurile lui Sherlock Holmes” în 4 vol. (București, 2011).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu