Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 27 octombrie 2016

Destăinuiri despre Univers



Noi și biblioteca

În ziua de 27 octombrie, la Biblioteca „Ovidius” a avut loc lansarea cărții „Destăinuiri deasupra Carpaților” de Valerian Ciobanu-Vieru. La întâlnire cu scriitorul au venit elevii claselor a VII - IX, de la Liceul „Universul”. Iar în susținerea autorului, doctorul fizician Ion Holban, membru al Consiliului Național de Acreditare și Atestare, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale al AȘM,  prieten bun al bibliotecii noastre.

Valerian Ciobanu și-a prezentat noua carte, drept o revizuire a „Ultimului extra-tecestru”, continuând aventurile fantastice ale eroinei sale, Letiția Leu, din lucrarea „Fulgere în tunel”. El își trimite personajul în spațiul cosmic, unde se desfășoară diferite aventuri.

Luând cuvântul  academicianul Ion Holban, a vorbit despre multe personalități întâlnite în viață, amintindu-și și de Alexandru Gromov, care a exploatat tema fantasticului. Ion Holban a povestit și despre astrofizicianul Nicolae Donici, despre care a scris o carte.

Spre finalul întâlnirii, scriitorul a răspuns la întrebările elevilor. Au vorbit despre cosmos, timp, spațiu. Pentru ei, un mare interes a prezentat Letiția Leu, personajul lucrării. Multe întrebări au fost legate de acest enigmatic personaj.  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu