Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 9 iunie 2016

Urmați-mă!



Zile însemnate

Stimați colegi!
Au trecut cele 40 de zile de la Învierea Domnului, când Mântuitorul s-a arătat Sfinților Săi ucenici și Apostoli, călcând peste moarte. Astăzi, sărbătorim Înălțarea la Ceruri a lui Iisus Hristos.
Sărbătoarea a căpătat o importanţă deosebită după ce Sf. Împărăteasă Elena, mama Sf. Constantin cel Mare, a construit o biserică măreaţă pe muntele Măslinilor, de unde se înălţase Domnul şi unde sărbătoarea se prăznuia cu mare fast, asa cum se face şi astăzi.
Există obiceiul ca în această zi, creştinii să se salute cu ,,Hristos s-a înălţat!" Tot în această zi, în bisericile noastre se face pomenirea generală a eroilor morţi pe câmpurile de luptă, pentru ca sufletele lor să se bucure de ajutorul Mântuitorului înălţat la cer. În unele părţi de ţară, în ajunul Înălţării, seara, se pun frunze de pelin la ferestre şi la uşi, ca şi în paturi.
Biblioteca „Ovidius” vă felicită, iubiți creștini, cu această importantă sărbătoare a creștinității și vă dorește fermitate în credință, încredere cu pietate și să urmați învățăturile Mântuitorului.
Cu noi este Dumnezeu!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu