Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 1 iunie 2016

Împreună de Ziua Internațională a Copilului


Astăzi sărbătorim Copilăria. Nu cea din amintirile noastre. Copilăria copiilor noștri pe care o trăim împreună. Și ca să fim alături de copilașii noștri în această zi, Guvernul a aprobat inițiativa deputatului liberal Alina Zotea ca această zi să fie declarată liberă. 
Potrivit deputatului, părinţii din țara noastră petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor, iar în această zi este foarte important ca părinții să fie alături de copii, în special de cei care se pregătesc pentru evenimente la grădinițele și școlile primare din Republica Moldova.
„Ziua dedicată celor mici trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților. Lipsa părinților la evenimentele educative se răsfrânge negativ în dezvoltarea copiilor. Ziua Ocrotirii Copilului este un bun prilej în care părinții le pot transmite valori și modele, pot interacționa și consolida relația părinte-copil”, se menționează în document.
Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.
Sincere felicitări, copilași! E și ziua noastră, a bibliotecarilor, care alături de părinții voștri vă purtăm de grijă, contribuind la educația și buna voastră dispoziție!
Copilărie fericită!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu