Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 9 iunie 2016

O Coca-Cola de la Ianoș Țurcanu pentru liceenii taberei de vară „Mihai Viteazul”

 Biblioteca și noi

La Biblioteca din șoseaua Hâncești a avut loc întâlnirea elevelor clasei întâi de la tabăra cu sejur a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” cu poetul Ianoș Țurcanu, în cadrul Programului „Rucsacul de vacanță”.
- Dacă mult timp nu mă întâlnesc cu copiii din acest cartier, simt că-mi lipsesc. Or, sunt cu dânșii de la înființarea bibliotecii.
Ianoș Țurcanu le-a vorbit  copiilor despre întâlnirile cu semenii lor, care au avut loc pe parcursul acestui an. Le-a povestit despre întâlnirile din România și Italia. Apoi, liceenii au recitat versurile poetului invitat. Au recitat despre greierașul cofetar, poeziile „La vara cu cireșe” și „Motanul navigator”, iar când bagajul de cunoștințe se cam golise, o fetiță a citit fabula „Greierașul și furnica” de Alexandru Donici. Ianoș Țurcanu le-a prezentat cartea sa „Un elefant în vagonul-restaurant”,și le-a citit poezia „Parfumerie în câmpie”, „Cărășeii” și „Coca-Cola pentru Nola”.
A urmat o cascadă de întrebări. Copiii sau interesat: cum a fost prima zi de școală a lui Ianoș Țurcanu; Dacă a primit papară în copilărie; Cât de mult citea; Când a decis să se facă poet; Despre anii de studenție; Despre prima carte editată; Despre familie, copiii și nepoței; Despre prieteni; Despre flori; Despre ultimul sunet la școală; ce salariu primește și multe-multe altele.
Ianoș Țurcanu le-a povestit despre cartea preferată - Biblia și le-a răspuns copiilor la întrebarea „Câte cărți a citit?”- „Dar câte stele sunt pe cer? Oare s-a încumetat cineva să le numere? 
Vacanța continuă. Din ghiozdanul fermecat, bibliotecarele mai scot câte o carte interesantă, organizează întâlniri cu scriitorii îndrăgiți.
Săptămâna viitoare,bunăoară, copiii de la altă tabără se vor întâlni cu scriitorul Vlad Grecu, care le va descoperi tainele pădurilor de după ploaie, îi va introduce în lumea fascinantă a ciupercilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu