Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 25 ianuarie 2016

Ritualurile zilnice a 13 creatori de geniu



Semne de carte și biblioteci
3. Alexander Graham Bell
În tinerețe, inventatorul telefonului avea tendința să lucreze până cădea lat de oboseală, fără oprire. Dormea maxim 3-4 ore pe noapte. După ce s-a căsătorit și soția a rămas însărcinată, a fost convins să adopte un program mai puțin spartan. S-a adaptat cu greu, dar în mare parte, ziua lui era cam asa:
Se trezea la 8:30 în fiecare dimineață, mânca rapid și frugal, apoi se repezea în birou, de unde nu mai ieșea pană la 7 seara. Soția îl făcuse să promită că va face o pauză de lucru, cel putin 3 ore, seara. La 10, seara, se întorcea în birou și continua experimentele până pe la 2-3 dimineața.
Cu toate astea, atunci când simțea că este pe punctul de a descoperi ceva, nu mai ținea cont de nimic și se arunca în perioade neîntrerupte de lucru. Avea des zile, în care muncea fără pauză 20 – 22 de ore. In jurnalul soției sale, Bell mărturisea că "Am perioade de agitație în care simt că mintea mi-e plină de idei, care mă furnică, până în vârful degetelor și sunt atât de entuziasmat, încât nu pot să mă opresc pentru nimic în lume". (Va urma).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu