Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 22 ianuarie 2016

Anatol Ștefănet - compozitor, viorist, conducătorul formației Trigon



Fiecare își are o zi, a sa

Distinsul muzician Anatol Ștefăneț s-a născut pe 23 ianuarie 1956,  în satul Grinăuți, raionul Râșcani. Își începe activitatea profesionistă în 1978, când este angajat în calitate de solist-instrumentist în Orchestra de muzică populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros.
Din 1980 pană în 1986, este viorist în Orchestra Ansamblului de dansuri „Joc”, iar în anii 1986-1992 se află din nou în sănul familiei lautărești a lui Nicolae Botgros. In 1992 creeaza formatia de jazz „Trigon”. A concertat în Austria, Anglia, Canada, Cehia, Danemarca, Germania, Japonia, Noua Zeelandă, Olanda, Grecia, Norvegia și în alte țări. Din 2002 este directorul Festivalului Internațional de muzică jazz si ethno-jazz. A inregistrat 12 CD-uri, dintre care șapte cu formația „Trigon”, iar cinci de autor, majoritatea apărute la casele de discuri din Franța. Muzica formatiei condusă de el a fost prezentată la diverse posturi din străinătate, inclusiv la BBC/Londra si Voice of America/Washington. În 2001 este invitat de onoare la al 29-lea World International Viola Congress la Wellington, Noua Zeelandă. Din 1996 este membru al „Black Sea International Orchestra” (Grecia), dirijată de Okay Temiz, iar din 2004 - membru al „Berlin experimenty Orchestra”, condusă de Bardo Henning (Germania). Cu ocazia zilei de nastere, TIMPULîi dorește multă sănătate și noi realizări în domeniul pe care îl profesează cu mult succes!
P.S. Ovidius: La mulți ani, maestre! Multă inspirație și susținători. Sunteți oricând oaspete așteptat la Biblioteca „Ovidius”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu