Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

duminică, 27 septembrie 2015

O „Nocturnă” cu filme și recital de poezie


În seara de 25 septembrie, la Biblioteca „Ovidius”, a avut loc „Nocturna Bibliotecilor”. Programul a început la 18.00, cu prezentarea filmului documentar „Dezvoltarea etnică - Patrimoniul orașului Soroca” de către realizatorul Arcadie Plăcintă și colegul nostru Ion Borș, care a semnat scenariul. Filmul a prezentat interes pentru spectatorii de la Colegiul Politehnic, Colegiul de Comerț și Universitatea de Stat Tiraspol. Parte din ei au făcut studii la Colegiul Pedagogic din Soroca, parte s-au născut pe meleagurile sorocene. Așa că imaginile Sorocii, cu Cetatea Medievală, cu Stânca lui Bechir și Lumânarea Recunoștinței, cu Biserica de lemn și Dealul Romilor Sedentari, cu Nistru și pădurile bătrâne, cu Nicolae Botgros și Nadejda Gorpin, cu Ansamblul de dans „Nistrenii” și etniile ce trăiesc în Soroca, care i-au emoționat până la lacrimi.

 A urmat un recital de poezie cu Ana Ostașevschi, studentă la Universitatea Tiraspol.  Tinerii au vizionat un videoclip - o scrisoare deschisă pentru tânăra generație, scrisă de Tudor Chirilă. Au audiat  înregistrarea  pe CD a recitalului de poezie „In memoriam Ion Gheorghiță”, în lectura Maestrului în Artă, Ilie Stratulat.
Și în ultima parte a programului, Clubul Cinefililor „Cinemateca de Vineri” a prezentat  Filmul autohton „Culorile”, realizat în 2013 de Atelierul Sergiu Prodan, în regia Vioricăi Meșină.

La  programele „Nocturnei” au mai participat  Valentina Butnaru, președintele Societății „Limba Noastră cea Română” și Ana Brăiescu,  de la Biblioteca Științifică Centrală „Andrei Lupan”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu