Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 21 septembrie 2015

Bucureșteanul Petre Crăciun cu noi realizări la Biblioteca „Ovidius”



La Biblioteca „Ovidius”, în cadrul „Săptămânii ușilor deschise”, a avut loc întâlnirea cu scriitorul și poetul bucureștean Petre Crăciun, director al Editurii „Zorio” și proprietar al portalului literaturapentrucopii.ro,  portal destinat iubitorilor de literatură de vârstă școlară din tot spațiul românesc. Împreună cu scriitorul, a venit de la București și doamna Cătălina Crăciun, funcționar responsabil la Editura „Zorio”. Oaspeții, au fost însosiți de scriitorii: Alexandru Plăcintă, Mihai Vâlcu, Valeria Dascăl și Nina Slutu-Soroceanu.

La întâlnire au venit copii de la Liceul „Universul”, Grădinița 78 și de la școala primară „Ion Creangă” din orașul Ialoveni.

A deschis întâlnirea Liuba Ciobanu, directorul bibliotecii prin prezentarea invitaților și a maestrului Petre Crăciun.  Apoi a prezentat moderatorul evenimentului,  scriitorul Alexandru Plăcintă.  Iar copiii de la școala primară „Ion Creangă” din Ialoveni au  înscenat un fragment din cartea lui Petre Crăciun „Andersen și Regatul Poveștilor”. „Vin cu mare plăcere la Chișinău, fiindcă sunt sigur că-s așteptat, în primul rând, de prietenii mei de la Biblioteca „Ovidius”. Scriitorul a vorbit despre relațiile cu  unii scriitori de la noi, dar și despre tinerele talente basarabene, de care este încântat.

În continuare, Petre Crăciun a vorbit despre noua sa carte „Povești despre România, țara părinților” - o carte despre națiune, istorie, personalități, legende obicee, despre pictori de biserici, Muzeul satului și multe altele. Părerile și-au expus și scriitorii Mihai Vâlcu, Nina Slutu-Soroceanu și Valeria Dascăl.


Pentru colaborarea prodigioasă, scriitorul Petre Crăciun a înmânat diplome scriitorului Alexandru Plăcintă și directoarei Bibliotecii „Ovidius”, dnei Liuba Ciobanu

La sfârșitul întâlnirii, Petre Crăciun a dăruit copiilor noua sa carte, împărțind autografe. Poza colectivă din fața bibliotecii a imortalizat acest eveniment din viața copiilor.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu