Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 7 septembrie 2015

Lansări deosebite la Biblioteca Ovidius

Semne de carte și biblioteci
La 6 septembrie, în zi de duminică, la Biblioteca „Ovidius” a avut loc Lansarea cărții biobliografice a Valentinei Butnaru „Nici iluzii, nici deziluzii”, moderată de Vlad Pohilă, redactorul acestei lucrări. Domnul Pohilă și-a început discursul cu prezentarea cărții, trecând la amintiri din anii studenției, recunoscând că la colegii mai mici, cum era Vali Puiu (numelede fată a Valentinei Butnaru), băieții mai mari se simțiau „mai importanți, mai cu nasul pe sus”. Despre această ediție a vorbit și Elena Butucel, vice-director al Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, care mulți ani a colaborat cu Valentina Butnaru, fiind director la „Ovidius”,  iar „protagonista” a condus și mai conduce și în prezent Cenaclul „2000”. Dna Butucel a numit echipa de lucru: alcătuitori Liuba Ciobanu și Natalia Ghimpu, ajutate de Victoria Ceban și Viorica Moraru. Machetator, Valeriu Rusnac. Redactor bibliografic, Taisia Foiu. Ea s-a oprit la conținutul cărții: 254 surse documentare din perioada 1985 - 2014, la tabelul cronologic, „realizat neobișnuit, cum neobișnuită este și dna Butnaru” și a numit acest compartiment „Repere cronologice și învățăminte”.  
Dramaturgul Val Butnaru a ajuns la concluzia că „o carte realizată nu este un prilej de bucurie. Or, odată cu editarea ei, treci la alte subiecte, la alte cercetări”.
 Valentina Butnaru  a mulțumit prezenței și a accentuat că originalitatea coperții aparține pictoriței Silvia Ghiaur.

A urmat un nou eveniment în activitatea bibliotecii - lansarea Clubului de Romanțe „Pianul Negru”, cu Diana și Ilie Văluță. Cunoscuta interpretă a prezentat intențiile clubului și a interpretat celebrele romanțe „De ce nu-mi vii” și „Pe lângă plopii fără soți”. A urmat șlagărul „Septembrie” din repertoriul lui Ion Suruceanu. Igor Grosu ne-a bucurat cu „Toamnele, iernile” și „Bate frigul pe la origi (pe versurile lui Anatol Codru), interpretate la chitară. Iar Ilie Văluță a cântat „Sărbătorile”, versuri Dumitru Matcovschi. O tânără , pe nume Aura, a deschis microrecitalul junimii, care ne-a bucurat cu celebre nemuritoare romanțe și cântece folclorice românești. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu