Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 15 septembrie 2016

Regina Crimei
Fiecare-și are o zi, doar a sa

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE (născută Miller) a venit pe lume la 15 septembrie 1890. Este cunoscută, în general, ca Agatha Christie și a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste. A scris și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puțin cunoscute, nebucurandu-se de acelasi succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poiot sau Miss Jane Marle, au făcut ca Agatha Christie să fie numită „Regina Crimei”, ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanți și inovativi autori ai genului.

Agatha Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alții, ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare.  UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puțin 56), fiind depășită doar de operele colective ale corporației Wald Disney Productions.
Până în 2006, cărțile sale s-au vândut în două miliarde de exemplare, în întreaga lume. Agatha Christie a publicat 80 de romane și nuvele și 19 piese de teatru, traduse în peste 70 de limbi.

Din colecția Bibliotecii „Ovidius”: Cadavrul din bibliotecă (București, s.a.); Zece negri mititei (Timișoara, 1991); Избранное (Кишинев, 1991); Crimă la vicariat (București, 2007); Cei patru mari (București, 2008); Misterul trenului albastru (București, 2010); Cu cărțile pe masă (București, 2010); Oglinda spartă (București, 2010); Crăciunul lui Poirot (București, 2011); Ceasurile (București, 2011); Moarte pe Nil (București,2011).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu