Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 18 septembrie 2013

  Medalion literar - artistic "...Eu de-acolo, din vecie, mai am a spune si a scrie". In memoria lui Ion Vatamanu


   La 18 septembrie, Biblioteca “Ovidius”, în colaborare cu Muzeul de Istorie al Oraşului Chişinău, a organizat un medallion în memoria cunoscutului poet, savant şi om politic, Ion Vatamanu. La şedinţă au participat fiicele poetului, Mariana şi Leontina Vatamanu, criticul literar, dna Ana Bantoş, doctorul în chimie şi coleg cu poetul dl. Dumitru Batâr, dl. Mihai Iorga, professor la Academia de Arte (soţul Leonidei Lari), actriţa Elena Dodon, deputatul primului Parlament, Ion Mărgineanu.

     Manifestarea, moderată de Liuba Coşman, collaborator la Muzeul de Istorie a Oraşului şi Ion Borş, de la biblioteca-gazdă, a început cu un moment de reculegere, după care au urmat amintirile despre Ion Vatamanu. În sală au fost prezenţi studenţii de la Colegiul de Construcţii (anul 1, grupa CC.13.09.3), studenţi de la Colegiul Politehnic şi elevi de la Liceul “Mihai Viteazul”. Ei s-au încadrat fericit în desfăşurarea medalionului. Bunăoară, studenţii de la Colegiul de Construcții, pregătuţi de diriginta Larisa Friptuleac şi bibliotecara Tatiana Ambroci au recitat versuri şi au interpretat piese musicale la chitară. Alte momente lirice vatamaniene au fost prezentate de elevele Cristina Voroneanu şi Maria Bortă, de la Liceul “Mihai Viteazul. Au mai citit din Ion Vatamanu, profesorul de arte Mihai Iorga şi actriţa Elena Dodon.
        Amintirile l-au readus printre noi pe marele poet. Cu dragoste şi dor şi-au amintit de copilărie fiicele Mariana şi Leontina. Iar mezina a proiectat pe ecranul alb propriul film “Dor de Ion Vatamanu”. Medalionul s-a încheiat cu un vers dedicat poetului de Otilia Dediu, o bună prietenă a familiei Vatamanu. Participanţii au fost invitaţi la bibliotecă, unde vor găsi operele poetului Ion Vatamanu şi la Muzeul de Istorie a Oraşului, pentru a face cunoştinţă cu unele amănunte din viaţa lui.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu