Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 5 aprilie 2013

Spectacol literar - artistic ”Ion Creangă - voevodarul literaturii româneşti”


      Copiii de la Școala internat-auxiliară nr 5, îndrumaţi de profesoarele d-na Ana Chirtocă şi Eudochia Djumaniazov au venit să le prezinte semenilor săi de la Gimnaziul nr. 41 un spectacol literar-artistic dedicat operei lui Ion Creangă. Prin acest spectacol profesorii au încercat să educe respectul faţă  de tradiţiile, obiceiurile, portul naţional, Casa Mare - casa sufletului poporului român, să demonstreze obiecte ce ţin  de ţesutul covoarelor moldoveneşti practicate de gospodinele de la sate. Manifestarea a început cu cântecul “Vine Ion Creangă”  şi poezii dedicate  marelui scriitor, apoi ne-a   purtat printr-o călătorie imaginară prin poveştile lui Ion Creangă. Poveştile Fata babei şi fata moşneagului; Ursul păcălit  de vulpe au fost prezentate în versuri, care au incitat  o curiozitate şi admiraţie în rândurile spectatorilor. Apoi a urmat teatralizarea unor  fragmente din Amintiri din copilărie: Pupăza din tei, La cireşe etc. Foarte hazliu şi expresiv a fost demonstrată Povestea unui om leneş, această înscenare a adus pe buzele copiilor zâmbete şi emoţii plăcute. Ghicitorile propuse la sfârșitul scenetelor au  mărit interesul şi au mobilizat  atenţia   celor prezenţi  de a da un răspuns corect şi cât mai rapid.
         Pentru a face o surpriză copiilor de la Şcoala Internat-Auxiliară nr. 5, elevii de la Gimnaziul nr. 41 însoţiţi de D-na învăţătoare Valentina Arseni, au venit şi ei cu o variantă proprie de prezentare  a povestirii ”Pupăza din tei”.

            Această activitate a demonstrat că copiii cu cerinţe educaţionale speciale se descurcă de minune şi pot demonstra aptitudini muzical-artistice într-o atmosferă caldă şi binevoitoare nefiind marginalizaţi de ceilalţi din jur. 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu