Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 23 aprilie 2013

A doua Zi a Săptămânii Uşilor Deschise la Filiala “Ovidius”


Astăzi, 23 aprilie în contextul Săptâmânii Uşilor Deschise la Filiala “Ovidius” a avut loc lansarea a două cărţi “În poiana cu alune” şi “Cânrec de zbor” de Dorin Urîtu, reprezentat prin mama autorului. Mama autorului, Ecaterina Urîtu a ţinut nemijlocit să lanseze aceste cărţi la Biblioteca “Ovidius” fiindcă fiul ei Dorin a fost un cititor fidel şi asiduu al acestei Biblioteci. La întâlnire au fost prezenţi elevii claselor a treia de la Liceul teoretic “Mihai Viteazul”. Ecaterina Urîtu a venit cu un recital de poezie din aceste cărţi şi cu povestirea vieţii şi a activităţii literare a fiului său. Toată familia Urîtu a contribuit la educarea stilului tematic al creaţiei autorului, începând cu bunelul, bunica, mama, tata şi fratele mai mare. La vârsta destul de fragidă, la cinci ani Dorin a compus prima sa poezie fiind ajutat de mama sa s-o aştearnă pe hârtie. Ecaterina Urîtu a fost mereu alături de fiul său pentru al încuraja şi a înşira pe hârtie opera tânărului poet. Au fost recitate un şir de poezii precum “Discuţie”, “Mama”, “Vulpea crede că-s martin”, Prima zi”. Au fost  prezentate şi poeziile care au fost nominalizate la diverse Concursuri a copiilor talentați “Grai şi Suflet” – “Bradul” şi “Pasărea vieţii”. Multe poezii Dorin le-a dedicat persoanelor dragi – familiei, naturii şi meleagului drag.
            Versurile sale sunt comparate cu  - Ploaia de stele, Curcubeu şi cu un licurici jucăuş.  Copii au participat activ prin recitarea poeziilor proprii încurajaţi de Doamna Ecaterina Urâtu. La finele activităţii copiii au primit câte o carte cu autograful mamei şi coordonatoarea acestor cărţi fiind îndemnaţi la lectură.
 
 


Spectacol literar – muzical cu genericul Bibliotecarii sunt cei care cinstesc cuvântul

 În contextul Săptâmânii Uşilor Deschise la Filiala “Ovidius”, astăzi 23 aprilie – Ziua Bibliotecarului au venit în mod special beneficiarii fideli de la Gimnaziu Nr 41 şi Gimnaziu Nr 7, ghidaţi de profesoarele Valentina Arsenii şi Irina Cocu cu un Spectacol literar – muzical cu genericul Bibliotecarii sunt cei care cinstesc cuvântul. Copiii au ţinut nemijlocit să  felicite colectivului Bibliotecii “Ovidius” cu ocazia acestei sărbători profesionale graţie bunăvoinţei, toleranţei, modului deschis şi binevoitor întru promovarea cărţii, culturii şi a informaţiei.
 
 

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu