Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 25 aprilie 2013

A patra zi a Săptămânii Uşilor Deschise la Biblioteca “Ovidius”


Atelier profesional

 În a patra zi din Săptămâna Uşilor Deschise la Biblioteca „Ovidiu” a avut loc Atelierul profesional Utilizarea resurselor informaţionale în evidenţa tranzacţiilor de referinţă având-o ca moderator pe Taisia Foiu, manager al Centrului de Informare şi Documentare de la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. În cadrul acestui atelier s-au discutat probleme organizatorice şi instructive care au apărut pe parcurs activităţii filialelor. De asemenea Taisia Foiu a răspuns la toate întrebările stringente ale colegilor din toate filialele prezenţi la acest atelier. A doua comunicare cu tema: Descrierea bibliografică a documentelor electronice a fost prezentată de Claudia Tricolici, bibliotecar principal, Centrul de Informare şi Documentare de la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Comunicarea prezentată a incitat colegii spre discuţii şi comentarii. Temele propuse au fost actuale reeșind din întrebările care au parvenit în timpul procesului de muncă a filialelor.
 
 
 
 
 
 

 

Prezentare de carte

 Astăzi a avut loc prezentarea cărţii „Castele pân' la stele” de Nina Slutu-Soroceanu. Învățătoarea Rodica Busuioc  împreună cu învățăceii ei, clasa 1 ”A”, de la Gimnaziul nr. 7, au venit cu mare entuziasm să ne prezinte acest volum. Elevii  au înscenat toate poeziile din această carte, au întrat în rolul protagonistului un băiat pe nume Ovidiu, au învăţat cum să fie îngrijiţi şi ordonaţi. Este o carte drăguţă adresată copiilor care a trezit interes şi pentru un grup de copii de la şcoala internat nr. 7. prezenți la această activitate însoțiți de directorul adjunct Viorica Maler.
Astăzi fiind ziua de naștere a Bibliotecii ”Ovidius”, copiii au cântat La mulți ani bibliotecii și drept mulțumire au fost serviţi cu dulciuri din partea gazdei.
 
 
 
 

Prezentare de carte

     
Tot astăzi elevii de la Școala Auxiliară nr. 5 şi Gimnaziul nr. 7 au avut ocazia să participe la prezentarea cărții ”Vornicel la nunta badei” de Victor Dumbrăveanu, carte propusă spre lectură în cadrul Programului Copiii Chişinăului citesc o carte iniţiat de Bibliotecă Municpală ”B.P.Hasdeu”. Activitatea a început cu prezentarea cărții și biografia succintă a autorului. Pentru a incita micul cititor s-a dat citirii în voce, nuvelei Numele al doilea. Pe parcursul lecturării  copiii au aflat că Onuţ - eroul principal al cărţii, s-a ales cu două nume la naștere, cel de-al doilea nume fiind (Stea-Târzie).  După finisarea lecturii au urmat un șir de întrebări referitor la cele citite - De ce băieţelul s-a ales cu două nume? Cine este badea Ghică? Cum s-a născut Onuţ? și alte întrebări la care copiii au aflat răspunsurile în timpul lecturării. După felul cum au fost copii captivați de lectură s-a observat că cartea propusă le-a trezit interesul de a o citi.
 
 

 

           

 

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu