Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 15 mai 2012

SĂPTĂMÂNA UŞILOR DESCISE

Medalion literar artistic Timpul spiritual al poetului Ion Vatamanu

   În cadrul cenaclului „Ovidius” pentru a comemora aniversarea a 75 de ani de la naşterea poetului Ion Vatamanu, plecat prea devreme din rândurile noastre,   în sala bibliotecii s-au întrunit la o activitate de suflet studenţi de la Colegiul de Construcţii şi Colegiul Politehnic din Chişinău.
Elevii au avut posibilitatea de a participa la un dialog interactiv cu dna Elena Vatamanu, soţia poetului şi scriitorul Andrei Burac. Ei le-au povestit cum era omul şi poetul Ion Vatamanu, fapte interesante din viaţa sa privată şi artistică, menţionând că el în mod egal stima aceste două momente: familia şi literatura, scrisul. În acelaşi timp a fost şi un cercetător ştiinţific de valoare în domeniul chimiei, activând în cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
Scriitorul Ianoş Ţurcanu, moderatorul cenaclului „Ovidius”, a reiterat importanţa moştenirii valoroase lăsate poporului său de poetul Ion Vatamanu – versurile sale. Destinul său fizic a fost scurt pe acest pământ, dar şi acum a rămas cu sufletul cu noi, cu ţara şi cu neamul său, pentru care a luptat printre primii pentru renaşterea naţională. A ars pentru această ţară, la propriu şi la figurat, implicându-se din plin atât în viaţa ştiinţifică (fiind chimist de profesie), cât şi în viaţa culturală şi politică.
Studenţii de la colegiile sus numite, cât şi un grup de elevi de la Liceul Teoretic din oraşul Durleşti au venit cu frumoase recitaluri de poezie din opera poetului.
Elena Butucel, directorul bibliotecii, a adus mulţumiri celor prezenţi pentru colaborare în organizarea acestei activităţi, îndemnând tinerii din sală să vină să citească din poezia lui Ion Vatamanu deoarece au a învăţa multe din opera lui: să-şi iubească limba, ţara, poporul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu