Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 4 mai 2011

EXPOZIŢIA LUNII MAI

INVITAŢIE LA LECTURĂ
Pentru luna mai vă propunem spre lectură publicaţii cognitive, care ne îndeamnă la gândire creativă şi meditaţii filozofice, adresate atât studenţilor, specialiştilor din diverse domenii, cât şi cititorilor dornici de a afla ceva nou. Pentru expoziţia „Dicţionarele - surse de informare rapidă şi calitativă” am selectat cele mai noi volume intrate în colecţia bibliotecii - ediţii ştiinţifice care ne pot ajuta să vorbim corect în limba română şi spaniolă, să aflăm dezlegarea temelor şi simbolurilor abordate în literatura română, să cunoaştem originea şi evoluţia politicilor publice dar şi ediţii pentru lecturi din curiozitate care ne vor ajuta să descifrăm misterele societăţilor secrete, să aflăm fascinaţia mitologiilor lumii, să ne îmbogăţim spiritual cu gândurile înţelepţilor lumii.

Pentru lecturi din plăcere propunem splendide şi miraculoase istorisiri de viaţă împreunate de editura HUMANITAS (Bucureşti) în colecţia „Cartea de pe noptieră”. Găsim aici opere ale scriitorilor români, cât şi traduceri ale operelor unor autori contemporani englezi, spanioli, italieni, portughezi, japonezi, etc.

Copiilor care sunt la primele încercări de a citi o carte, desigur cu ajutorul maturilor, le propunem pentru lectură ediţii superbe din punct de vedere poligrafic, multicolore şi atractive, selectate sub genericul „Cărţi pentru picii curioşi”. Textul povestirilor este întrerupt de imaginea obiectului sau a fiinţei despre care se vorbeşte, deci poate participa la lectură şi copilul, numind acest obiect, formând astfel dorinţa de a lua cartea şi a o citi mai apoi şi singuri. Se impune impactul cognitiv al acestor lecturi - în ediţiile prezentate copiilor le este explicat în mod facil ce este aerul, apa, focul, ceasul, culorile, anotimpurile, etc.
Informaţia detaliată despre aceste cărţi o găsiţi aici:http://www.flickr.com/photos/biblioteca_ovidius/sets/72157626521797953/ http://www.flickr.com/photos/biblioteca_ovidius/sets/72157626646447896/; http://www.flickr.com/photos/biblioteca_ovidius/5687574586/in/photostream/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu