Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 19 noiembrie 2013

Un medalion de comemorare a Doinei Aldea-Teodorovici la Ovidius


Doina Neamului

Cu dragoste faţă de tot ce au făcut soţii Aldea-Teodorovici, in memoriam Doina Aldea-Teodorovici, Biblioteca „Ovidius” a organizat la 18 noiembrie un medalion literar-artistic, numit semnificativ „Doina Neamului”. Sala bibliotecii a devenit neîncăpătoare. Să o comemoreze pe Doina au venit studenţii de la Colegiul de Construcţii (însoţiţi de profesoarea de istorie, Ana Sâlii şi bibliotecara Tatiana Ambroci), de la Colegiul Politehnic (profesoara de limbă română, Ina Zabaceaev şi bibliotecara Oxana Panencov), de la USM (facultatea de jurnalism) şi elevi de la Gimnaziul nr. 53.
 Moderatoarea Cristina Voroneanu, elevă la Liceul „Mihai Viteazul”,  a prezentat oaspeţii – rude apropiate celei omagiate şi mama interpretei, Eugenia Marin. Ea a povestit publicului multe întâmplări din copilăria Doinei, cum a dansat în ansamblul „Moldoveneasca” şi când revenea din străinătate, săruta pământul. Tinerii au pus numeroase întrebări, argumentând că n-au putut să o cunoască fizic pe Doina, deoarece când s-a întâmplat blestematul de accident, ei încă nu se născuse. Dar ei o cunosc prin cântecul rămas de la Ion şi Doina şi i-au îndrăgit repertoriul. Studenţii de la Colegiul de Construcţii specialitatea Cadastru si organizarea teritoriului COT 11.09.1, Cobâlaş Mihaela, Călugăru Tudor, Corjan Maria, Cucoară Diana, Siverean Elena, Rebeja Mihaela, Tverdohleb Marina, Iuldaşev Sergiu, Ghebos Tatiana, Grigoriţă Svetlana au prezentat un recital de poezie, dedicate Doinei. A urmat un microrecital al interpretei de muzică folk, Natalia Croitor şi a tinerilor chitarişti Andrei Baltaga şi Roman Alexandreanu.
Eugenia Marin le-a mulţumit copiilor că n-o uită pe Doina, fiindcă „un om trăieşte, cât lumea îşi aminteşte de el”. Dna Marin i-a îndemnat să-şi iubească Patria, să n-o părăsească, doar pentru interesele personale. Şi cât mai mult să citească.
La încheiere tinerii i-au mulţumit în numele generaţiei pentru Doina, cea care a exprimat năzuinţa Neamului, Dorul şi Unitatea de Neam. Atât timp, cât o să existe cântecul pe pământ şi neamul românesc, atâta timp o să persiste amintirea despre ei.
Medalionul s-a încheiat cu cântecul „Bucuraţi-vă”, interpretat la chitară de Roman Alexandreanu, fiind susţinut de întreg auditoriul.
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu