Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 14 noiembrie 2013

O nouă întâlnire la Ovidius, cu un scriitor sfătos


Copiii din clasele a II (diriginte Natalia Rufanda) şi a III-a (Irina Barcari), de la Gimnaziul nr. 53, s-au întâlnit la Biblioteca Ovidius cu scriitorul pentru copii Alexandru Plăcintă. Poetul şi-a recitat versurile pe de rost. Eroii poeziilor sale au fost nişte vrăbiuţe, nişte iepuraşi, pinguini, fluturaşi, buburuze, vântul şi vântuleţul ş. a.
Alexandru Plăcintă, fiind şi pictor, a prezentat desenele din cărţi pe slaiduri. Apoi, a vorbit despre cărţile editate recent - Pomul fermecat şi Povestea focului, făcând punte spre cântecele compuse pe versurile lui. Copiii au ascultat lucrările Mama şi Broscuţele, interpretate de un cor de copii. Micii cititori au venit cu tema de  acasă bine pregătită. 
Ei au recitat versuri, au participat la un concurs de citire expresivă a unei poveşti. Învingătoare a fost declarată Estera, elevă din clasa a III-a, cititoare activă a bibliotecii noastre. Copiii, curioşi din fire, i-au pus scriitorului o mulţime de întrebări. Apoi, au trecut la cea mai plăcută procedură pentru ei, de a se alege cu câte o carte cu autograf, îmbogăţindu-şi mica lor bibliotecă personală.  

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu