Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 5 iunie 2013

Lecturile verii 2013


Vorba bună ne adună ... la bibliotecă

 Începînd cu 1 iunie Biblioteca „Ovidius”, filială a BM „B.P.Hasdeu”, vă invită dragi copii în lumea lecturii, a cunoaşterii şi a jocului, din cadrul programului LECTURILE VERII! Este un program lansat în scopul susţinerii şi promovării lecturii copiilor în perioada vacanţei de vară.
Biblioteca noastră a organizat în ultima zi a lunii mai lansarea programului Lecturile verii 2013, care a dat startul celor mai atractive activități cu copii și pentru copii.
Pentru a face cunoştinţă cu lumea lecturii astăzi au fost invitați la bibliotecă să lectureze împreuna cu noi cele mai interesante povestiri din cartea ”Vorba bună ne adună: Miniaturi pentru copii și maturi” autor Aurel Scobioală (Chișinău, 2011), elevii care se odihnesc la tabăra cu sejur de zi de la Gimnaziul nr 41. Au fost lecturate povestirile ”Coadă de topor” și ”Capul plecat…” În aceste povestiri autorul prezintă situații de viață simple și complicate  care au impresionat copii, ele îi învață ce înseamnă prietenia, bunătatea, dărnicia, este o carte care îi ajută să gândească singuri. Lecturănd lucrările din acest volum, astăzi copiii au aflat care sunt consecinţele defectelor şi calităţilor umane, care sunt efectele faptelor bune şi rele, ce se întâmplă dacă nu ascultă, dacă mint etc. Cel mai mult le-a plăcut că  povestioarele  sunt pline cu poveţe şi însoţite de imagini viu colorate. Prezentarea acestui volum pentru copii a fost binevenită deoareace au avut posibiltatea sa cunoască creația lui Aurel Scobioală.
 Vino la bibliotecă! Nu lăsa nici o zi să treacă fără a lectura ceva interesant  și util!
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu