Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 21 iunie 2012

LECTURILE VERII — 2012

CONCURS DE DESENE: «IMPRESII DE LECTURĂ DIN CARTEA DE VACANŢĂ»

Copiii de la tabăra cu sejur de zi de la Liceul «Universul» au dovedit că au abilitatea de a prezenta în desen eroii îndrăgiţi de ei, prezentând pentru concurs multe imagini destul de originale. Desigur mulţi s-au inspirat din cărţile citite de ei în vacanţă, dar au fost şi imagini ale eroilor din filmele în desen animat pe care le privesc ei cel mai cu drag. Se vede că cei mai mulţi copii au citit mai recent povestea «Motanul încălţat» de Charles Perrault foarte multe desene fiind ale acestui brav erou din poveste.

Toţi eroii desenaţi de copii şi-au găsit un loc pe rafturile sălii literaturii pentru copii de la biblioteca «Ovidius», unde au fost expuse lucrările copiilor. Se bucurau şi copiii care îi priveau, dar şi eroii poveştilor îndrăgite parcă deveniseră mai vii şi mai veseli, aflându-se printre atâtea cărţi frumoase şi copii curioşi de a le citi. Deoarece regulile unui concurs presupun evidenţierea unor lucrări mai reuşite am selectat nouă desene din cele 27 prezentate.
Margareta Cebotari, bibliotecar principal

Cine sunt autorii lor ? Ce eroi îndrăgiţi au desenat?

Alexandra Nemerenco - Winnie Pooh ; Mihaela Popovscaia — Maşa şi ursul ; Alina Munteanu — Mica copilărie a fetiţei ; Marius Gluhu — Gogoaşa ; Mihai Prodan — Fata babei şi fata moşneagului ; Parascovia Griţcan — Degeţica ; Elmira Paladi — Fata babei şi fata moşneagului ; Cristian Cazacu şi Andreea Ţurcan au desenat Cenuşăreasa, dar în mod diferit.
Am menţionat munca deosebită a acestor participanţi la concurs dăruindu-le mici cadouri : carioci colorate, seturi de cretă, clei.

Copiii au fost invitaţi să mai participe la concursurile organizate de biblioteca «Ovidius» în cadrul programului «Lecturile verii».



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu