Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 29 decembrie 2011

PROGRAMUL DE VOLUNTARIAT ”PRIETENII BIBLIOTECII”

CEI MAI ACTIVI VOLUNTARI
Prin voluntariat şi participare activă tinerii îşi dezvoltă abilităţi creativo-artistice, capacităţi de organizare de evenimente, de comunicare. Voluntariatul contribuie la formarea de atitudini li valori cum ar fi toleranţa, optimismul, respectul, încrederea în forţele proprii, deschidere către nevoile comunităţii şi implicare activă, responsabilitate faţă societate. Biblioteca ”Ovidius” oferă cititorilor posibilitatea de a se implica în activităţi de voluntariat participând la programul de voluntariat ”Prietenii bibliotecii”.
La un bilanţ de sfârşit de an le aducem mulţumiri, menţionând cei mai activi cititori care nu au pregetat să doneze o parte din timpul lor liber societăţii: Nina Bejan, Dana Ciobanu, Cristiana Cebanu, Alexandrina Melnic, Iulia Ciornîi, Nadejda Usatâi, Sorin Antonovici, Cristina Voroneanu, Iulia Brad.
Nina Bejan este voluntarul cu cel mai mare stajiu de participare la programul de voluntariat al bibliotecii.
Ea a dovedit că pentru voluntariat este nevoie în primul rând de dorinţă şi de voinţă, de aceea este alături de noi de 3 ani. De-a lungul timpului Nina şi-a manifestat dorinţa de a participa la majoritatea acţiunilor culturale ale bibliotecii, s-a implicat în organizarea evenimentelor din cadrul programelor de lectură ”Chişinăul citeşte o carte”, este prezentă cu comunicări şi creaţii proprii pe blogul bibliotecii, susţinând rubrica biblioclubului de lectură ”Spirit şi intelect”. Fiind întotdeauna dispusă să ajute, Nina a dovedit cea mai mare dăruire, asumându-şi reponsabilitatea de a fi moderatoarea clubului de creaţie ”Miracol” pe parcursul a 2 ani deja. Datorită Ninei copii au trăit momente fericite de creaţie, de bucurie a obţinerii unor rezultate frumoase. Copiii care vin cu ea în contact o iubesc şi o aşteaptă de fiecare dată să creeze împreună noi obiecte admirabile.
Nina Bejan este o fire blândă, care transmite celor din jur bună dispoziţie, prietenie, bănătatea care o caracterizează. Este o persoană care inspiră încredere, dacă promite ceva numaidecât îndeplineşte cele făgăduite. Totalul orelor voluntariate în fiecare an este cel mai mare la Nina. Entuziasmul, implicarea fără recompense în activitatea bibliotecii, dă dovadă că Nina demonstrează calităţi morale excepţionale, inevitabile pentru a munci în domeniul voluntariatului. Colectivul bibliotecii ”Ovidius” şi utilizatorii noştri îi urează mult succes şi o doresc alături cât mai mult timp.

Apelul nostru către tinerii energici este: oferă-te voluntar, schimbă ceva în viaţa ta şi a societăţii în care trăieşti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu