Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 25 august 2015

Ora de sărbătoare - Limba Noastră cea Română

„Ora de lectură” a continuat și-n această zi- marți, 25 august. Activitățile de astăzi au fost dedicate Marii Sărbători Naționale „Limba Noastră cea Română”, sub genericul:  „Ca o mamă ne adună, Ea ne ține împreună,Ea aici e-n veci stăpână,
Limba noastră cea română” (Nicolae Dabija)
Și de data aceasta copiii au fost receptivi și punctuali. Bibliotecara Viorica Moraru le-a povestit despre Marea Sărbătoare, unică în lume, care se sărbătorește la 31 august. Le-a vorbit despre limbile romanice și, în special, despre limba română - „floare a latinității”. Apoi, au lecturat Legenda despre Turnul Babel. În continuare, copiii au participat la concursul „Cum se spune românește”, prezentându-se un șir de obiecte pe care participanții trebuiau să le numească corect, în limba română.
Ghicitorile și glumele despre limbă, scris, scriitori, gramatică ș.a. i-au amuzat pe copii. A urmat colorarea unui desen cu o fată și un băiat îmbrăcați în strai național, le-au decupat și le-au unit, formând o horă românească.
Și la jocul „Minipiramide”, participanții s-au descurcat, dând dovadă de cunoaștere a sinonimiei prin formarea cuvintelor din literele pregătite.
S-au încheiat activitățile cu jocurile colective „Apă, foc, furtună” și „Mămăligă cu mălai, cum te pun așa să-mi stai (joc deja îndrăgit de participanți).
Mâine va fi a treia zi, consecutiv, de lectură, fiindcă este miercurea ”Orii Poveștilor” .  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu