Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 14 mai 2014

Dragoste de carte, nestăvilită de ploaie

 

 
Nici ploaia, cu șuvoaiele ei de apă, n-a zădărnicit întâlnirea cu scriitorul  Aurelian Silvestru. Chiar dacă șuvoaiele de apă au încurcat unor tineri să traverseze strada. La 13.30, Cenaclul Ovidius, condus de 20 de ani fără întrerupere de poetul Ianoș Țurcanu, și-a salutat admiratorii. La întâlnire cu   scriitorul, poetul, autorul de cântece, pedagogul, psihologul și multe alte calități legate de creație și educație, Aurelian Silvestru și-a prezentat cea mai proaspătă carte - Pragul sau alte Fărâme de Suflet. Au venit să-l susțină poetul Iulian Filip, poeta și ziarista Nina Josu, poeta și jurnalista radio Zina Izbaș, directoarea Liceului „Prometeu”, jurnalistul radio Andrei Viziru, profesoara de la Colegiul de Construcții Ana Silii, învățătoarea de la „Prometeu” Liliana Perjun și alții. Ei și autorul Aurelian Silvestru au vorbit în fața elevilor de la Colegiul de Construcții și de la Liceul „Prometeu”, al studenților de la Universitatea Pedagogică din Tiraspol și a cititorilor fideli ai bibliotecii. După o succintă prezentare de carte, făcută de Ianoș Țurcanu, Alina Moldovanu, Sofia Belinschi și Dorina Bucătaru au interpretat cunoscuta baladă „Cât trăim pe-acest pământ”, scrisă de Nicolae Dabija și pusă pe muzică de compozitorul Tudor Chiriac.

Apoi, a vorbit Iulian Filip, urmat de un salut muzical interpretat de un grup de elevi de la Liceul „Prometeu” și alte cântece scrise de Aurelian Silvestru. Ei au înscenat parabola „Rostul tăcerii” și parabola „Invidia”. Despre lucrările scriitorului a vorbit și ziarista Nina Josu. Ea a povestit cum aștepta paginile publicate în Literatura și Arta din lucrările lui Aurelian Silvestru. Fetele de la Colegiul de Construcții, Tatiana Dascăl Liliana Ciobanu și Adriana Ciobanu, au citit parabola „Să fii Om”. Iar profesoara Ana Silii a povestit un caz, cum lectura acestei cărții a ajutat-o pe o elevă, încurcată într-un caz din viață. După citirea cărții, tânăra a concluzionat - „această carte m-a omenit”.
Despre cum muncește Aurelian Silvestru a mărturisit soția scriitorului, directoarea Larisa Silvestru. Copiii au venit cu buchete de flori, în semn de respect pentru pedagogii săi. Aurelian Silvestru a răspuns la întrebările celor din sală, apreciind interesul auditoriului, față de activitatea domniei sale. El a rămas satisfăcut de această întâlnire și a  oferit copiilor și pedagogilor cărți cu autografe. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu