Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 3 mai 2013

Ziua Mondială a Libertăţii Presei la Biblioteca „Ovidius”

Natalia Ghimpu, 
Șef Oficiu


Astăzi 3 mai de Ziua Mondială a Libertăţii Presei la Biblioteca „Ovidius” s-a desfăşurat un Master – class pe tema Cum se scrie un articol pentru mass-media. Ca formator a fost invitată Natalia Pîslaru, reporter în presa scrisă de la ziarul Univers Pedagogic Pro. În timpul activităţii am aflat anumite cerinţe pentru a forma conținutul și a organiza un articol – alegem un subiect, analizăm informaţia, actualitatea temei, articolul s-ă fie scurt, logic şi informativ, să poată fi citit repere şi uşor.   Exprimarea trebuie să fie clară şi simplă, să avem la îndemână câteva surse de informare şi de încredere. Articolul trebuie să conţină trei părţi principale -  introducere, cuprinsul care este partea principală a articolului. În cuprins se dezvoltă ideea prezentată în introducere, se aduc argumente, explicaţii şi exemple care duc la a treia şi ultima parte din articol, încheierea. În încheiere sunt expuse concluziile dar poate conţine şi un scurt rezumat al ideilor expuse în cuprins.
            Bibliotecarii de la Biblioteca “Ovidius” au primit o informaţie utilă şi constructivă pentru activitatea complexă pe care o fac zi de zi – pentru a-şi onora obligaţiunile profesionale.

Un comentariu:

  1. A fost o intalnire frumoasa. Am cunoscut niste doamne care-si fac munca cu daruire, oferind cititorilor bibliotecii OVIDIUS spatii confortabile si servicii profesioniste. Bravo! sa aveti cat mai multi cititori!

    RăspundețiȘtergere