Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 27 mai 2013

Voluntariat la Biblioteca “Ovidius”


Viorica Moraru,
Şef Oficiu Copii, Filiala “Ovidius”

Pe parcursul activităţii sale Biblioteca ,,Ovidius'', filiala Bibliotecii Municipale “B. P. Hasdeu”, s-a afirmat ca un centru de informare şi de cultură pentru comunitatea chişinăuiană. Fiind o instituţie de cultură, ocupă un loc deosebit în modelarea personalităţii şi dezvoltarea creativităţii copiilor, familiarizându-i cu lumea din jur, cu arta, cultura, istoria, universul.
Deja de trei ani, într-o atmosferă plăcută, moderatoarea atelierului de craţie, Nina Bejan, voluntar al Biblioteci ,,Ovidius'', formează copiilor abilităţi de a construi şi a mânui în mod creativ tehnici de lucru cu materiale din hârtie, mărgele etc. În cadrul acestui atelier participanţii învaţă să creeze bijuterii ce le aduc satisfacţii mai mari decât o simplă ieşire în oraş. O astfel de activitate oferă membrilor atelierului posibilitatea şi de a cunoaşte oameni noi, lărgindu-şi astfel cercul de prieteni, de a căpăta o deprindere utilă în locul altor activităţi de a petrece timpului liber.
Din start activitatea atelierului a pornit de la ideile moderatoarei - voluntar de a confecţiona bijuterii şi alte obiecte decorative din mărgeluşe. Mărgelele au fost şi sunt considerate semnele feminităţii şi ale fineţei subtilului. Nina Bejan este voluntarul cu cel mai mare stagiu de participare la programul de voluntariat al bibliotecii. Ea a dovedit că pentru voluntariat este nevoie în primul rând de dorinţă şi de voinţă, de aceea este alături de noi de 3 ani. De-a lungul timpului Nina şi-a manifestat dorinţa de a participa la majoritatea acţiunilor culturale ale bibliotecii, s-a implicat în organizarea evenimentelor din cadrul programelor de lectură. Fiind întotdeauna dispusă să ajute, Nina a dovedit că poate să-şi asume responsabilitatea de a fi moderatoarea atelierului de creaţie ”Miracol”. Datorită ei copii au trăit momente fericite de creaţie, de bucuria obţinerii unor rezultate frumoase.
Nina Bejan este o fire blândă, care transmite celor din jur buna dispoziţie, prietenie, bunătate. Este o persoană care inspiră încredere, dacă promite ceva numaidecât îndeplineşte, este energică şi plină de idei. Totalul orelor de voluntariat în fiecare an este cel mai mare al Ninei, entuziasmul, implicarea fără recompense în activitatea bibliotecii, dă dovadă că ea deţine calităţi morale excepţionale, inevitabile pentru a munci ca voluntar.
Şedinţele din anul acesta sunt desfăşurate într-un mod mai deosebit, fiind moderate de însă-şi participanţii atelierului. Pe parcursul anilor s-a reuşit modelarea a diverselor obiecte: iepuraşi, fulgi de nea, coliere şi brăţări, libelule, cercei-fluturaşi, colier-inimioară, colier-brăţară spiralată, îngeraşi, Moş Crăciun, mărţişoare, omuleţ de zăpadă şi alte obiecte decorative. Printre cele mai active participante le-am putea numi pe Alexandrina Melnic, Svetlana Melnic, Elena Raeţchi, Angela Olari, Daria Sava, Olga Gorii. Pentru mulţi membri lucrul migălos cu mărgeluşe a devenit un hobby, primind o mare satisfacţie de la produsul final.
Atelierul dat a devenit o şcoală de educaţie a copiilor în sens estetic, de formare a sentimentului de dragoste pentru natura frumoasă ce ne înconjoară. Toţi doritorii de a participa la atelierul de creaţie ,,Miracol'' sunt invitaţi şi aşteptaţi la Biblioteca ,,Ovidius'', cu sediul pe şoseaua Hânceşti 32, pentru a-şi demonstra aptitudinile creative şi a-şi perfecţiona imaginaţia artistică.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu