Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 16 noiembrie 2011

Metamorfoze muzicale la biblioteca „Ovidius”

Lansarea în ziua de 11.11.2011 a unui CD muzical cu genericul „Metamorfoză”, semnat de Natalia Croitor, o tânără autoare şi interpretă de muzică folk, a fost o activitate emoţionantă şi mai deosebită după conţinut pentru publicul bibliotecii „Ovidius”.
Biblioteca este un locaş care ne purifică de fiecare dată sufletele noastre, locul unde se întâlnesc tinere talente, oameni de bună credinţă, a ţinut să menţioneze Zina Izbaş, moderatoarea clubului „Tinere talente”,
în cadrul căruia s-a şi produs evenimentul. Ne bucură faptul că Natalia s-a inspirat, poate, atunci când şi-a intitulat astfel CD, din opera „Metamorfoze” a celebrului scriitor antic Publius Ovidius Naso, a cărui nume poartă biblioteca noastră, a menţionat Elena Butucel, directorul instituţiei.
Cei prezenţi la lansare – scriitori, publicişti, tineri îndrăgostiţi de melodiile Nataliei, prietenii ei – au remarcat faptul că ea pune foarte mult suflet în cântecele ei, îşi alege cu grijă textele. Pe acest CD sunt înregistrate cântecele cele mai dragi sufletului său, scrise pe versurile poeţilor Nicolae Dabija, Ianoş Ţurcanu, Renata Verejanu, Nina Slutu-Soroceanu.
Anume aceşti poeţi au venit să o susţină în acest moment fericit din viaţa ei, să asculte vocea cristalină dar şi frumuseţea repertoriului ei excepţional. Actriţa Paulina Zavtoni, artistă a poporului din RM, i-a dorit multe aprecieri şi aplauze.
Pe parcursul lansării s-au derulat pe ecran secvenţe din viaţa şi activitatea Nataliei, participarea ei la diverse manifestări culturale. Natalia a încântat publicul, la fel de tânăr ca şi ea, cu mai multe melodii, fiind susţinută uneori de o a două chitară de Anatol Mâtcu şi de Sergiu Druguş la saxofon. Igor Grosu, cunoscut chitarist şi interpret folk, a invit-o la colaborare în continuare, având deja unele apariţii în public împreună. Dorindu-i multă inspiraţie şi succese pe viitor, dar şi străduinţă să rămână mereu cu aceiaşi puritate sufletească în relaţie cu publicul său au venit să o susţină dna Elena Galben, director adjunct la Colegiul de Construcţii din Chişinău şi Tatiana Ambroci, şef de bibliotecă la aceiaşi instituţie, cu care Natalia Croitor are o colaborare deosebit de prietenoasă şi de durată. Sorin Antonovici, fost student la Colegiul de Construcţii, acum student la Universitatea Tehnică din Moldova, i-a dedicat poezia „Fata îndrăgostită de chitară”, pe care i-a adus-o în dar şi sub formă de melodie, acompaniat la chitară de Anatol Mâtcu, un alt prieten comun. Emoţiile unei prime audiţii în public le-a retrăit Ionel Moraru, un adolescent talentat de la Colegiul de Construcţii, care a interpretat, acompaniindu-se la chitară, un cântec dedicat Nataliei. Manifestarea a finalizat cu un splendid cântec de final în care tânăra autoare mulţumeşte lui Dumnezeu, mamei, prietenilor, poeţilor pentru vorbele frumoase şi pentru susţinerea lor, pe care o resimte mereu.

Margareta Cebotari, bibliotecar principal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu