Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 17 noiembrie 2010

Lansare de carte la cenaclul “Ovidius”





La 10 noiembrie tinerii chişinăueni au fost invitaţis[ participe la activităţi culturale de amploare dedicate Zilei Tineretului.
Lansare de carte: «Cel rătăcit» de Aurelian Silvestru.
O sărbătoare de suflet au trăit elevii şi profesorii de la liceele “Univers LIONS”, “Nicolae Sulac”, “Prometeu” în cadrul lansării de carte “Cel rătăcit” de Aurelian Silvestru , avându-l pe autor şi pe scriitorii Iulian Filip, Ianoş Turcanu, Vasile Romanciuc în calitate de invitaţi. Pe post de moderator, s-a aflat scriitorul Ianoş Turcanu . Întâlnirea cu scriitorul Aurelian Silvestru a fost solicitată demult de cititorii noştri, de aceea sala bibliotecii părea neîncăpătoare pentru toţi doritorii.
Scriitorii prezenţi în sala bibliotecii au remarcat că autorul scrie o proză istorică de o frumuseţe aparte, cu dialoguri antrenante, care trezesc interesul cititorului, a adunat şi prezentat pentru lectură parabole şi aforisme remarcabile. Şi în romanul lansat se pot depista in text multe aforisme, cum ar fi: «Dacă te aşezi în genunchi prima dată, a doua oară nu te mai ridici». Sub acest înveliş de carte de aventuri se iveşte o carte care vorbeşte despre relaţia Om — putere, biserică — putere , intelectual — putere.
Spectacolul prezentat de către ansamblul folcloric de la liceul “Prometeu”a fost unul incomparabil, superb, au fost interpretate cântece pe versurile autorului.

Vernisaj de fotografii «Al cincilea anotimp»
În aceaiaşi zi a avut loc vernisajul de fotografii realizate de Andrei Viziru, angajat la Departamentul Proiecte şi Emisiuni Artistice Radio al Companiei de Stat «Teleradio- Moldova» , realizator al emisiunilor «Portrete literare», «În lumea artelor», autor ale volumelor «Autografe pe cer şi suiflet» (2002) şi «Cei şapte ani de acasă sau cele şapte miracole ale copilăriei» (2004).
Scriitoarea Galina Furdui a remarcat tenacitatea cu care Andrei Viziru, înarmat cu o cameră de luat vederi, optează pentru a opri clipa şi lumina evenimentelor, aparent banale, ce se întâmplă în jurul nostru, reuşind să surprindă semnificaţii deosebite în natura plaiului moldav, în arhitectura Chişinăul vechi şi nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu