Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 17 noiembrie 2010

Afirmarea tinerilor talentaţi la biblioteca „Ovidius”







În parteneriat cu Ministerului Tineretului şi Sportului din RM şi Studioul Adolescenţi şi Tineret Radio Moldova, biblioteca «Ovidius» a coordonat şi s-a implicat în realizarea unei expoziţii-concurs de artă plastică, cu elegantul generic «Ni-i vârsta zbor de pasăre măiastră». La Casa Radio a avut loc activitatea de totalizare şi înmânare a premiilor. Primele trei premii au fost acordate de Ministerul Tineretului şi Sportului, fiind înmânate de dl Ion Ciobanu, ministru. Dl Alexandru Dorogan, director al Radio Moldova, şi-a expus admiraţia pentru talentul tinerilor participanţi la concurs şi a acordat premii din partea Companiei “Teleradio-Moldova”. Diploma de Menţiune din partea bibliotecii «Ovidius» şi un mic cadou (un set de cărţi) au fost înmânate la opt participanţi.
Pentru a avea un public larg de admiratori, lucrările plastice prezentate la concurs au avut parte de un vernisaj în sala bibliotecii „Ovidius”. Aici, de Ziua Studentului a avut loc o şedinţa festivă a clubului „Tinere talente”, însoţită de un superb spectacol literar-muzical. De fapt, mai multe instituţii de învăţământ şi-au adunat aici tinerele talente. Studenţi de la Universitatea Tehnică din Moldova, Colegiul de Construcţii, Colegiul Naţional de Comerţ, Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru”, participanţi la studioul pentru adolescenţi „Semnal Junior” de la Radio Moldova, mulţi alţi adolescenţi activi social au venit cu versuri, creaţie proprie, melodii. Gânduri şi sentimente profunde izvorau din versurile create de Crina Popescu, Irina Bardiţa, Elena Mărgineanu, Nadia Usatîi. Melodiile interpretate la chitară de Eugen Cotruţă, Dumitru Talmazan, Natalia Croitoru au fost susţinute şi de cei aflaţi în sală. Elena Podoleanu, studentă cu o poziţie civic activă, membru al Parlamentului Tinerilor din Moldova, a povestit despre aportul pe care se străduie să-l aducă tinerii în dezvoltarea societăţii, prin implementarea a noi proiecte pentru tineri.
Din impresiile participanţilor la activităţi: a fost energizant, a fost creativ, a fost vesel, au avut noi posibilităţi de afirmare şi comunicare.
Margareta Cebotari, bibliotecar principal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu