Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 12 decembrie 2016

O nouă carte românească lansată la Ovidius în preajma sărbătorilor



Astăzi, într-un început frumos de săptămână la noi la bibliotecă a avut loc un eveniment deosebit, o întâlnire a copiilor de la liceul „Mihai Viteazul” cu scriitorul pentru copii din România, Petre Crăciun, care ne vizitează nu pentru prima dată. Activitatea a început cu un cuvânt de salut adresat de directoarea bibliotecii oaspeţilor mici şi mari. Apoi, copiilor a vorbit un alt oaspete, un mare prieten al scriitorului bucureștean dar și al bibliotecii „Ovidius”, Alexandru Plăcintă. Petre Crăciun a vorbit copiilor despre cărţile sale, şi îndeosebi despre ultima sa carte „Cu Moş Crăciun în Ţara Copiilor Neîncrezători”. A povestit despre personajele principale, personaje care au devenit de nedespărţit inimii sale. Copii au făcut o surpriză autorului, în sala bibliotecii era o splendoare de alb-roşu, ei au venit cu căciuliţe de crăciunei pe cap, iar pe mâni purtau mănuşiţe albe, la fel cu portul eroilor din carte. Liceenii i-au făcut un cadou autorului, organizănd un recital de versuri crăciuniene „Nu-mi răpiţi copilăria”, „Nehotărârea”, „Dragostea născută din libertate” sunt doar câteva titluri,  şi au căntat cu multă energie „Omuleţii de zăpadă”.
Petre Crăciun scrie cărţile sale ca să ne farmece. Poveştile lui il seduc nu numai pe copii dar şi pe cei adulţi. Autorul s-a destăinuit copiilor că iubeşte această bibliotecă: „Mă simt aici ca acasă, a spus scriitorul, şi dacă scriu o carte nu pot să nu o lansezi aici. Iar dacă cărţile pe care le scriu vor bucura cititorii adică pe voi, eu mă voi simţi fericit!”
Întâlnirea a finisat cu o „mare” de întrebări adresate de copii scriitorului, la care domnia sa a răspuns cu multă dragoste. La final a împărțit cărți cu autografe copiilor și s-a fotografiat cu ei în fața Lăcașului Cărții.
Astfel de întâlniri au o mare importanţă în arta modelării sufletului copilului, anume la astfel de întâlniri copii cunosc tradiţiile strămoşilor, cunosc identitatea de care aparţin şi îndrăgesc basmele noastre româneşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu