Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 20 iulie 2015

Sâmbăta la Trolleybook, transformată în duminică

Deservirea Trolleybook-ului 
în data de 18 iulie a început netradițional cu Expoziția de carte „Am venit la voi, copii” a poetei Nina Soroceanu și întâlnirea copiilor cu scriitoarea. Tnerii cititori au recitat vesuri, au susținut un dialog cu scriitoarea, care le-a dăruit cărți cu autografe. Părinții care s-au alăturat copiilor la această întâlnire au avut posibilitatea să procure din cele 25 de cărți expuse. Imediat a urmat cea de a două întâlnire cu scriitoarea pentru copii Maria Niconov-Osoianu și expoziția de carte „O carte înțeleaptă îți propunem și ție” (18 titluri). La Ora de lectură, în cadrul programului „Chișinăul citește”, bibliotecarele au citit versuri din cartea „În cămașa de cireașă”, de Arcadie Suceveanu.  Copii au confecționat cireșe din elastice și le-au plasat pe un copac improvizat. Gori Olga și Negrescu Cristina, voluntarele bibliotecii „Ovidius” au adunat în jurul său amatori de a confecționa brățare din mărgeluțe. Printre amatorii de a confecționa, activ s-a manifestat Alexandru, din sectorul Buiucani, care a promis să frecventeze Atelierul „Miracol”, pentru a-i pregăti mamei sale mai multe surprize. Vizitatorii au avut posibilitatea să facă cunoștință cu peste 70 de lucrări handmade prezentate în expoziția „Mâini diferite -  acelaș  suflet”.
O ceată de copii au asistat la prezentarea cărții enciclopedice „Micii europeni”, semnată de N. Lambert. Tema Europei au continuat-o prin concursul de erudiție  „La cumpărături prin Europa”. La această competiție au participat opt copii, ageri și isteți, fiind premiați cu diferite cadouri. Au fost expuse cărți în expoziția „Descoperă Europa cu noi” și în expoziția  „Arcadie Suceveanu - inima tuturor vârstelor este copilăria”
Și a încheiat activitățile, prezentarea teatralizată a povestei „Iepurașul cel înțelept”, scrisă de Alexandru Plăcintă și realizată de surorile Ana și Adriana Ostașevschi, cu participarea bibliotecarei Victoria Cebanu.

Aceată sâmbătă pentru unii copii activi s-a transformat în duminică a cărții și bunei dispoziții. Vacanța continuă.

  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu