Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 11 iunie 2014

Lecturi de vară susținute de Ianoș Țurcanu la Biblioteca „Ovidius”


Marți, 10 iunie, copiii de la Tabăra „Vitejii”, cu sejur  la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” s-au întâlnit cu poetul Ianoș Turcanu. Elevii au avut posibilitatea să cunoască ce a scris  scriitorul pentru copii, făcând cunoștință cu Expoziția de carte Zece bobocei din viața lui Ianoș Țurcanu”, organizată de Biblioteca „Ovidius”.
Dornici de această întâlnire, ei au făcut coadă pentru a-i recita poetului poeziile îndrăgite. Poetul a rămas surprins de acest fapt. Micuții au recitat cu intonaţie, ca nişte actori în devenire, primind de poet cuvinte de apreciere și laudă. Apoi, Ianoş Ţurcanu le-a citit copiilor versuri mai vechi și proaspete, pe care încă nu le-a auzit nimeni. Printre vesuri, poetul a răspuns la numeroasele întrebări ale copiilor.
La încheere Ianoș Țurcanu le-a dorit copiilor să lectureze vara cât mai mult, îmbinând fericit odihna cu utilul. Adică, chiar dacă pleacă la mare, nu se  desparte de carte. Astfel i-a apărut și noua lui carte Coca-cola pentru Nola, care a trezit interesul și zâmbete pe fața copiilor. „Vitejii” au plecat de la această întâlnire mulțumiți, cu speranța unor noi întâlniri la bibliotecă.