Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 5 iulie 2013

Lecturile verii- 2013


Călătoria lui Radu în Ţara Poveştilor

Miercuri la biblioteca ,,Ovidius,, a avut loc o  întâlnire  cu Ana Brăescu autoarea cărții ,,Călătoria lui Radu în Țara Poveștilor”. Participanții acestui eveniment au fost copiii de la Tabăra ce sejur de zi ,,Tabăra Vitejilor,, a Liceului Teoretic ”Mihai Viteazul” îndrumați de învățătoarea Marina Bulmaga. Doamna Brăiescu a venit însoțită de o echipă de încredere, cu ajutorul căruia a organizat mai multe jocuri pentru a verifica cât de bine copiii au lecturat cartea propusă. Pentru al face prezent şi pe „Radu” au fost selectaţi copii-pictori care au fost rugaţi să-l deseneze pe Radul aşa cum l-au cunoscut ei lecturând cartea. Copiilor le-a reuşit foarte bine desenul.  Pe lângă acest grup au mai fost create încă trei Echipe, fiecare echipă având câte un lider. Ei au avut de discutat câte un capitol din cartea de lectură: Grupul nr. I a vorbit despre Orăşelul Bucuriei; Grupul nr. II Cetatea interesului; Grupul nr. III Dealul mirării.
Un moment deosebit al activității a fost al Alinei GÂSCĂ, elevă la Liceul ”Hyperion” s. Gura Galbenă, r-ul Cimișlia care a organizat o expoziţie de lucrări brodate manual ”Călătoriile de vacanță a Alinei”.
Cu o surpriză pentru cei prezenți a venit Micolo REABOI, elev la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din Chişinău, participant la cel de al treilea festival de muzică din Regenzburg, Germania, unde a obţinut locul I la ansamblu. El a interpretat mai multe piese la acordeon printre care: Vals, Miorița,Trei purceluşi, Valsul fulgilor.
Copiii nu au plecat până nu i-au pus şi un şir de întrebări doamnei autoare, ei au ținut să afle ce a făcut-o să scrie această carte. Autoarea a mulţumit tuturor celor prezenţi şi a spus că se bucură foarte mult că a realizat această activitate și speră la noi întâlniri cu cei care vor lectura cartea.

 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu