Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 6 februarie 2013

Revistă bibliografică

Dicționarele care te pot ajuta...

 
Editura Univers Enciclopedic  este specializată atât în publicarea de dicţionare şi enciclopedii, cât şi în lucrări de referinţă ce acoperă domenii variate ale cunoaşterii umane: filosofie, religie, mitologie, psihologie, pedagogie, istorie etc. Producţia de carte a editurii s-a impus prin calitate şi prezentarea  sa grafică originală.

            Biblioteca Ovidius în colecţia sa deţine mai multe publicaţii a acestei edituri. Pentru cei interesaţi de informații din diverse domenii ale cunoașterii umane, vă propunem câteva titluri de carte ce le puteţi utiliza în studiul Dumneavoastră. Vă aşteptăm să răsfoiţi aceste cărţi în spaţiul bibliotecii noastre!

    La Cotardiere, Philippe de, Penot, Jean-Piere. Dicţionarul spaţiului. – Bucureşti, 1998. – 382 p. – ISBN 973-9243-50-9
     Recomandam “Dictionarul spațiului”, apărut la editura Larousse, celor care vor sa cunoască mai multe despre acest domeniu fascinant şi extrem de divers. Fiind o lucrare de popularizare, cartea prezintă interes pentru cititorii de rând, care doresc să afle mai multe despre aplicaţiile sateliţilor civili sau militari și informații despre programele spaţiale actuale.
 

    Didier, Julia. Dicţionar de filosofie. – Bucureşti, 1999. – 372 p.  – ISBN 973- 9243–00-2                
          Acest dicționar poate fi utilizat atât de specialiştii şi studenţii în filosofie, cât   și de toți cititorii. Scopul său este să arate că principalele noţiuni ale filosofiei se regăsesc în problemele concrete pe care omul şi le poate pune în cursul vieţii sale. 



    Colas, Dominique. Dicţionar de gândire politică. – Bucureşti, 2003. – 361p.  – ISBN 973-637–011- 9  
            Dicţionarul propus permite abordarea istoriei gândirii politice în diversitatea ei. Aici  veți găsi note amănunţite referitoare la autori majori şi la noţiuni cruciale, precum şi prezentarea unor opere fundamentale. Informațiile din carte îi va permite cititorului să se informeze şi sa mediteze cu privirea la marile mize al politicii.




    Dicţionar de Media. – Bucureşti, 2005. – 367 p. – ISBN 973- 637 – 081-X  
            Ultimele doua decenii ale secolului XX-lea au fost dominate de explozia multimedia şi de reţele informatice. Acest „Dicţionar de Media”, apărut sub coordonarea lui Francis Balle, unul din cei mai buni specialişti în domeniu, autor al clasicei Media si societate (1980), nu-si propune să fie numai o trecere în revistă a evoluţiilor recente din acest domeniu. Este un dicţionar de referinţă, "totul intr-unul" pentru media, asociind vocabular tehnic, denumiri de instituţii, concepte din domeniul ştiinţelor informaţiei şi comunicării, biografii ale marilor personalităţi ale presei, televiziunii şi multimedia. În anexe, este oferit un lexic român-francez-englez.

     
    Buican, Denis. Dicţionar de biologie. – Bucureşti, 2001. – 203 p. – ISBN 973-8240- 08- 5     
       Dicţionarul oferă o panoramă de noţiuni biologice fundamentale, prin ceea ce aduc ele la înţelegerea mecanismelor viului, a evoluţiei lui şi a raporturilor sale cu omul. Scopul său este de a familiariza cititorul cu elementele esenţiale din biologie, în general, precum şi din numeroasele sţiinte care o compun. În afară de conţinutul său informativ, dicţionarul prezintă, în cei 700 de termeni riguroși selecţionati şi strâns corelaţi între ei, o abordare mai curând tematică decât lexicală, completată cu datele bibliografice ale unora dintre cele mai marcante figuri din istoria stiinţelor vie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu