Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 12 decembrie 2012

Expoziție virtuală de carte


Cărți bune de savurat în timpul liber!

 

Iarna a pus stăpânire pe noi, suntem  în cea mau frumoasă perioadă a anului - luna decembrie, încărcată de farmecul sărbătorilor. Luna decembrie e cea mai nimerită lună pentru a petrece câteva ore citind cărțile preferate. Iată de ce am ales să vă prezentăm zece Romane de dragoste, din literatura universală ce au intrat recent în colecţia bibliotecii. Romanele de dragoste sunt acele cărți frumoase  de care nu ne putem sătura. Sunt acele romane atrăgătoare pe care cu drag le deschidem iar și iar. Lectura este cea mai bună opțiune de petrecere a timpului liber!
Savurează pe îndelete această plăcere…

 

Thayer, Nancy. Paşi pe nisip / Nancy Thayer ; trad. : Anca Cristina Ilie. – Bucureşti : Lira , 2012. – 444 p. Abbie Fox nu şi-a văzut tatăl şi pe cele două surori mai mici de aproape doi ani, timp în care a călătorit în jurul lumii şi a gustat din plin viaţa, dar nu şi dragostea. Dar acum Lily, cea mai dintre surori, îi trimite lui Abbie e-mailuri urgente, implorând-o să se întoarcă acasă, în Nantucket. Sora mijlocie, Emma , este distrusă după pierderea slujbei, la care s-a adăugat faptul că logodnicul ei a rupt, şocant şi neaşteptat, relaţia. Surorile Fox au fost mereu alături în momentele de cumpănă ale familiei, dar acum realizează că trebuie să acorde mai multă atenţie propriului viitor. Pe parcursul verii, surorile vor suferi transformări personale profunde şi imprevizibile, care le vor determina să  facă alegeri surprinzătoare şi să îşi dea seama că dragostea poate şi cele mai adânci răni sufleteşti.

Roberts, Nora. Fericiţi pentru totdeauna / Nora Roberts ; trad. : Alina Rogojan. – Bucureşti : Lira, 2011. – 351 p.
 
Parker, Emma, Laurel şi Mac sunt prietene din copilărie. După ani întregi în care au improvizat nunţi magnifice în curtea din spatele casei, ele lucrează acum în propria companie specializată în organizarea de nunţi din Connecticut. Parker Brown, aflată dintotdeauna la cârma firmei Vows, are un talent extraordinar de a transforma în realitate visul oricărei mirese, dar nu-şi poate proiecta propria viaţă dincolo de profesie. Malcolm Kavanaugh, un mecanic auto sexi şi rebel, este pasionat să descopere sistemul de funcţionare al fiecărui lucru, iar Parcer nu face excepţie. Deşi în afaceri şi-au dozat mereu riscurile cu inteligenţă şi responsabilitate, a venit acum rândul amândurora să-şi asculte inima şi să-şi asume şansa unei iubiri pentru totdeauna.
 
Roberts, Nora. Comori tăinuite / Nora Roberts ; trad. : Aurelia Ulici. – Bucureşti : Lira, 2011. – 463 p.
Hotărât lucru, Jed Skimmerhorn, noul chiriaş al frumoasei Isadora Conroy, este un tip ciudat. Taciturn, coleric, antipatic şi, în plus, plin de secrete. De ce si-a abandonat excelenta carieră de poliţist? De ce şi-a părăsit familia bogată şi splendida locuinţă, pentru a se instala într-un apartament cu chirie şi a-şi petrece timpul antrenându-se cu halterele? Nimeni nu ştie. Dar Isadora are propriul magazin de antichităţi, o familie iubitoare şi o viaţă frumoasă şi plină de afecţiune. Nici o legătură cu frumosul Jed, dacă nu ar interveni între ei o puternică atracţie şi acţiunea criminală a bogatului şi puternicului Finley, un colecţionar de artă pasionat, dar complet lipsit de scrupule, când vine vorba să-şi recupereze obiectele pierdute.

Roberts, Nora. Vis în alb / Nora Roberts ; trad. : Ruxanda Oargă. – Bucureşti : Lira, 2011. – 335 p.









Parker, Emma, laurel şi Mac şi mac sunt prietene din copilărie. După ani întregi în care au improvizat nunţi magnifice în curtea din spatele casei, ele lucrează în propria lor companie specializată în organizarea de nunţi din Connecticut. În primul roman al seriei Cuartetul mireeslor, Nora Roberts aduce în prim plan  povestea lui Mackensie Eliot. Deşi implicată într-o afacere care presupune iubiri ca în poveşti, Mac nu are deloc încredere în conceptul „au trăit fericiţi până la adânci bătrîneţi” , părinţii ei fiind dovadă vie că dragoste nu durează la nesfârşit. Întâlnirea cu un profesor de engleză fidel şi mult prea previzibil, cu ochelari şi pantaloni tweed, şi cu un ciudat simţ al umorului, îi va schimba viaţa exact când se aştepta  mai puţin.
Povestea celor patru prietene continuă în Parfumul dragostei, a doua carte din Cuartetul mireselor.


Putney, Mary Jo. Compomisul inimii / Mary Jo Putney ; trad.. : Raluca Moţ. – Bucureşti : Lira, 2012. – 348 p.









Lady Jocelyn Kendal, o tânără nonconformistă şi independentă, apelează la o soluţie scandaloasă pentru a-şi păstra moştenirea : să se mărite cu maiorul David Lancaster, un ofiţer care îşi aşteaptă moartea din cauza rănilor grave suferite la Watwerloo. În schimbul acceptării acestei căsătorii de formă  David nu cere decât ca viitorul surori lui să fie asigurat. Însă lucrurile iau o întorsătură neaşteptată după încheierea  căsătoriei , când maiorul îşi revine miraculos. Deşi cei doi cad de acord să anuleze mariajul, astfel de lucruri necesită timp – suficient ca David să îşi dea seama că este îndrăgostit iremediabil de soţia sa. Bântuită de propriul trecut, Jocelyn refuză să cedeze dorinţei pe care soţul ei i-a trezit-o  pe neaşteptate, căci întotdeauna a considerat această căsătorie o simplă afacere. Însă unele înţelegeri sunt făcute să fie încălcate atunci când inima îşi urmează propriul drum spre fericire...
 

Putney, Mary Jo. O nouă viaţă / Mary Jo Putney ; trad. : Graal Soft. – Bucureşti : Lira , 2011. – 367 p.
Naufragiat pe o plajă pustie, Adam nu-şi mai aminteşte nimic din trecutul său. Aşadar, este încântat să audă că tânăra care-i îngrijeşte rănile este soţia sa. Numele şi chipul nu-I sunt familiare, dar atingerea şi căldura ei sunt neasemuite.
În Anglia începutului de secol nouăsprezece, Mariah Clarke a moştenit splendidul conac Hartley, pe care fostul proprietar încearcă să-l redobândească făcându-i curte. Imprudentă, tânăra îi declară că este deja măritată. Apoi, răspunsul la rugile ei de a găsi o cale să transforme minciuna în adevăr apare pe o plajă părăsită, sub chipul unui marinar naufragiat.
 

 Steel, Daniel. Misterele dragostei / Daniel Steel ; trad. : Ioana Avădanei. – Bucureşti : Lira, 2011. – 334 p.
Hope Dune este unul dintre cei mai buni fotografi ai lumii. După o tinereţe tumultoasă, în care  a cunoscut bucuria căsătpriei, dar şi disperarea şi pierderea, şi-a găsit în sfârşit liniştea în spatele aparatului de fotografiat. Mulţumită de viaţa pe care o duce în apartamentul său şic din Saho, Hope nu-şi doreşte nimic mai mult. Dar totul se schimbă în clipa în care zboară la Londra, de Crăciun pentru al fotografia pe unul dintre cei mai celebri scriitori din lume. Danielle Steel sondează secretele adânci care pot apărea uneori la suprafaţa unei vieţi obişnuite şi ne oferă o poveste de neuitat despre primejdiile unei iubiri obsessive şi despre curajul de a triumfa în faţa răului.
 
Steel, Danielle. O femee împlinită / Danielle Steel ; trad. : Carmen Ion. – Bucureşti : Lira, 2011. – 349 p.
 
Victoria Lowson, o fată dolofană cu păr blond, ochi albaştri  şi trăsături banale, se simte o străină în familie  şi într-un oraş în care fizicul înseamnă totul.
Tatăl ei, Jim este înalt, zvelt, iar mama Cristina, o brunetă minioană şi graţioasă. În comparaţie cu Gracie, sora considerată de toată lumea o perfecţiunea întruchipată, tînăra rămâne pentru părinţii ei “prăjiturica noastră de probă”. Dar o întâlnire  întâmplătoare, o trădare incredibilă şi o confruntare în familie marchează un punct de cotitură în existenţa celor două surori.
Brown, Sandra. Confruntarea / Sandra Brown ; trad. : Cristina Ionescu. – Bucureşti : Lira, 2003. – 223 p.

Călătorind prin New Mexico, într-o binemeritată vacanţă, reporterul TV Tiel McCoy aude la radio o ştire de ultimă oră: fiica adolescentă a magnatului Russel Dendy a fost răpit. Fără nici cea mai mică şovăire, Tiel îşi abandonează planurile de vacanţă pentru a urmări această ştire de senzaţie, care ar putea deveni reportajul vieţii ei. Dar  o oprire nevinovată la un magazin  o va aduce în mijlocul unei poveşti dramatice periculoase. O jumătate de oameni îngroziţi sunt ţinuţi ostatici de doi tineri îndrăgostiţi... iar această situaţie-limită este menită să-i testeze lui Tiel curajul, obiectivitatea de jurnalist şi principiile de-o viaţă.
Brown, Sandra. Dulce mânie / Sandra Brown ; trad. : Raluca Podeanu. – Bucureşti : Lira, 2011. – 287 p.
Kari Wyne are toate motivele să-l urască pe procurorul Hunter Mckee. Deşi nu a provocat direct moartea soţului ei, un respectabil consilier municipal, implicarea lui McKee în investigaţia referitoare la dispariţia unor fonduri guvernamentale îi zdruncină din temelii întreaga existenţă. Dar omul care i-a distrus reputaţia şi viaţa , pe care ar trebui să-l urască din toată inima, trezeşte în ea o pasiune cum n-a mai cunoscut vreodată.
 



Un comentariu: