Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 4 octombrie 2012

CALENDARUL EVENIMENTELOR

ÎNTÂLNIRE DE NEUITAT CU INTERPRETA MARIA MOCANU LA BIBLIOTECA "OVIDIUS"

   Astăzi, elevii claselor a III-a de la gimnaziul nr. 41 şi gimnaziul nr. 53 au avut bucuria de a se întâlni cu interpreta de muzică folk şi de muzică populară Maria Mocanu, şi mai recent autoare a unei cărţi pentru copii “Faţa soarelui”.  Cartea a apărut în acest an, şi este dedicată mamei sale Dona, fiicelor Daniela şi Rodica. Ilustraţiile fiind realizate de către fiica sa Rodica Mocanu Thery, care este stabilită în Franţa.  Chiar de la începutul întâlnirii s-a produs un dialog între copii şi autoare. Întrebaţi dacă au citit cartea mulţi dintre ei deja o citise şi le-a plăcut foarte mult. Deoarece aici au găsit nişte istorioare scurte, interesante, hazlii, inspirate din peripeţiile copiilor. În aceste povestiri găsim multe proverbe, zicători, maxime. Fiind întrebată de ce a numit cartea „Faţa soarelui”?, - Maria Mocanu a mărturisit că într-o zi fiica ei Rodica a făcut un desen şi seara a vrut să se laude tatălui, el fiind pictor, şi atunci tatăl a întrebat-o: - Dar din care parte să-l privesc? Uită-te după faţa soarelui, a fost răspunsul Rodicăi. Foarte des în desenele copiilor întâlnim soarele. Datorită atmosferei calde, prietenoasă, Maria Mocanu a continuat cu un cântec pentru copii cu denumirea „Cântecul soarelui” pe versurile lui Grigore Vieru .
   Elevii de la gimnaziul nr. 41 i-au oferit Mariei Mocanu o surpriză, au înscenat câteva dialoguri din povestirile “Harbuzul”, “Ce-i acela popor?”, “Glume de-ale bunicuţei”, “Acul” ş. a. La rugămintea copiilor Maria Mocanu a interpretat renumitul cântec „Galbenă gutuie”. Elevii au fredonat refrenul împreună cu interpreta.
  Maria Mocanu a răspuns cu plăcere la întrebările copiilor, fiind foarte amuzată şi surprinsă de întrebările adresate ei, copii fiind curioşi să afle dacă autoarea va mai scrie cărţi pentru copii. Elevii au rămas mulţumiţi de această întâlnire, le-au plăcut mult cartea, pentru că este foarte frumos ilustrată, s-au simţit minunat ascultând muzica folk. La sfârşitul activității Maria Mocanu le-a oferit copiilor autografe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu