Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 5 aprilie 2012

CHEIA PĂSTRĂRII SĂNĂTĂŢII NOASTRE

De noi înşine depinde ce stare a sănătăţii avem, deoarece pe cât de iscusit vom reuşi să ne întreţinem sănătatea la un nivel optim, pe atât o vom avea.
Lectura unor cărţi ne poate ajuta în a mânui cheia păstrării sănătăţii noastre. Bibliotecile vin în ajutorul Dvs. să găsiţi multe cărţi cu sfaturi utile pentru sănătate. Acesta este scopul postărilor din rubrica cu titlul de mai sus.

În mod aleatoriu am ales prima postare.

ÎNVAŢĂ SĂ MĂNÂNCI SĂNĂTOS !
Pentru o nutriţie corespunzătoare necesităţilor organismului nostru şi o alimentaţie sănătoasă trebuie să cunoaştem cât mai multe despre alimentele pe care le folosim !

Ghidul caloriilor, carbohidraţilor şi colesterolului (Bucureşti, 2008) oferă informaţii clare şi simple celor ce doresc schimbări semnificative în regimul lor alimentar, fără prea multă bătaie de cap. Autoarea cărţii, Martha Schueneman este o scriitoare specializată în alimente şi nutriţie. În acest ghid ea ne prezintă explicaţii nutriţionale clare în privinţa fiecărui aliment, a conţinutului său în proteine, grăsimi, fibre, glucide şi sodiu, valorile lor nutritive exacte şi conţinutul lor în calorii, carbohidraţi şi colesterol. Cititorul va afla care sunt elementele nutriţionale a sute de alimente cotidiene.
De asemenea ni se oferă sfaturi în prepararea alimentelor în cele mai sănătoase moduri pentru ca, fără a renunţa la preparatele preferate, să ne echilibrăm alimentaţia corectă şi dietetică.
Cartea este structurată în capitole după cum urmează: Preparate din carne şi vânat ; Preparate din peşte, crustacee şi pasăre ; Ouă şi lactate ; Grăsimi şi uleiuri ; Nuci, seminţe şi leguminoase ; Alimente pe bază de amidon ; Fructe şi legume ; Fast-fooduri şi băuturi. Vom afla care sunt caracteristicile fiecărui aliment, ce este indicat şi ce nu este indicat de a utiliza, recomandări de preparare eficientă.
Grăsimile conţin mai puţine calorii ca proteinele sau carbohidraţii, deci este normal să limităm cantitate de grăsimi din hrană. Dar acesta este şi un cuţit cu două tăişuri, deoarece grăsimile sunt mai săţioase şi taie pofta de mâncare pentru mai mult timp. Dacă sunt evitate, atunci simţim în permanenţă foame, mărim volumul de carbohidraţi din alimentaţie, sfârşind prin a acumula acelaşi număr de calorii. Pentru a fi sănătos, organismul nostru are nevoie de o varietate de alimente extrem de hrănitoare. Fructele şi legumele închise la culoare, cărnurile slabe şi peştele, lactatele, cerealele integrale, nucile, grăsimile întră în lista acestor alimente.
Ce înseamnă să mănânci sănătos ?
Care este echilibrul între proteine, carbohidraţi şi grăsimile ce asigură o sănătate solidă ?
Ce este indicat şi ce nu este indicat să folosim în alimentaţia noastră zilnică ?
Răspunsul la aceste întrebări îl veţi afla din cartea sus menţionată, care este disponibilă pentru Dvs. în colecţiile bibliotecii „Ovidius”.
Lecturi utile!
Rubrică susţinută de Margareta CEBOTARI, bibliotecar principal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu