Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 15 aprilie 2011

LANSARE DE CARTE



Două surioare – două lăcrimioare
Lansarea de carte „Două surioare - două lăcrimioare”, autori Ecaterina şi Constanţa Siniţa a avut loc într-o atmosferă amicală, pe post de moderator fiind d-na Elena Butucel, directorul bibliotecii. Printre invitaţii acestei lansări de carte au fost: d-nul Trifan Miroliubov, director executiv, profesor la societatea ştiinţifică “Omul şi Universul”, scriitoarea Galina Furdui, d-na Lidia Puşcaşu - reporter de la Radioul Naţional, emisiuni pentru copii, Rodica Ciobanu interpretă, copii de la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineret „Buburuza”, diriginţii de clasă şi colegii de liceu ale acestor două fetiţe, înzestrate cu un evantai de calităţi frumoase.
Ele mânuiesc condeiul, fac pictură, gimnastică artistică, cântă la instrumente muzicale, participă la multiple concursuri şi recitaluri de poezie, unde ocupă locuri premiante, bucurând sufletul mamei cu diplome primite.
Întâlnirea cu aceste eleve de la liceul “Nicolae Sulac” din capitală a spulberat gândul că „copiii noşti nu sunt talentaţi şi nu doresc nimic mai mult decât jocurile pe calculator şi distracţiile”. Dirijate şi îndrumate de maică lor Elena Siniţa - Cărăuş, Ecaterina şi Constanţa încearcă să toarne cuvintele în tipare noi, demonstrându-şi imaginea, talentul, bunătatea şi dragostea faţă de frumos. Cartea „Două surioare - două lăcrimioare” a fost o surpriză pentru mama lor, deoarece aceasta carte este dedicată anume ei. Această ediţie include în sine versuri şi proză pe diferite teme: mama, primăvara, prieteni, bunicul din Humuleşti, povestea despre Tândală şi altele. Cartea a fost ilustrată cu desenele efectuate de autoarele cărţii. Creaţiile lor denotă har, sârguinţă, tenacitate şi multă ingeniozitate.
Scriitoarea Galina Furdui în prefaţa “Muguri în destăinuire” remarcă: ” Două copiliţe-surori, creative din fire, pornesc pe calea scrisului artistic. Deşi un joc mai mult, cuvântul lor intuit se orânduieşte, precum e legea firii, în cadru de sonare, adică de leagăn, de îngânare, de rugă lângă maica lor, de destăinuire în faţa lumii şi a Divinităţii...”.
Utilizatorii bibliotecii Ovidius: Dana Ciobanu - eleva la liceul Spiru Haret, Daniel Mişcoi, Cristiana Cebanu şi Vlada Siviroveanu - elevi de la gimnaziul Nr 53 din capitală au venit cu o surpriză pentru tinerele domniţe-autoare, prezentând un recital de poezie din ediţia lansată, după care au intervenit cu recital însuşi tinerele autoare.
Expoziţia de pictură a acestor două “copiliţe-surori”, cum le numeşte Galina Furdui, expusă in cadrul acestei lansări de carte, a inclus în sine desene executate în acuarelă şi creion cu tematică diversă: peisaje, portrete etc. Această dragoste de frumos le-a fost cultivată cu multă grijă de pedagogii de artă plastică de la cercurile de creaţie pe care le frecventează, prezenţi şi ei la activitate. O mare surpriză pentru cei participanţi la acest eveniment a fost prezentarea unor exerciţii din programul de gimnastică artistică, de către Ecaterina Siniţa, demonstrându-şi plasticitatea şi voinţa de muncă.
Piesa „Închinare mamei”, adusă în dar celor prezenţi de tânăra interpretă Rodica Ciobanu, a fost acordul final al acestei lansări de carte şi întâlniri cu două surori, de 10 şi 12 ani, diferite la înfăţişare, caracter şi suflet, dar ambele cuprinse de vraja cuvântului şi talentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu