Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 5 aprilie 2011

Cultura informaţională (CI)

Informaţia este prima treaptă spre cunoaştere!

Cultura informaţională este cheia de acces spre utilizarea eficientă a resurselor informaţionale. Cultura informaţională presupune abilităţi de utilizare a surselor tradiţionale şi tehnologiilor moderne de informare, în special formarea de abilităţi de interpretare corectă a informaţiei.

Biblioteca „Ovidius” oferă un spaţiu informaţional de calitate.

Serviciu specializat: Învaţă să te informezi!
Scop: Formarea continuă şi perfecţionarea capacităţilor de accesare a informaţiei şi serviciilor oferite de bibliotecă în format tradiţional şi virtual.
Forme de informare:
Expoziţii de carte (tradiţionale şi virtuale), reviste bibliografice tematice, liste bibliografice de recomandare, zile de informare tematice şi de prezentare a ediţiilor noi intrate în colecţiile bibliotecii, excursii de prezentare a bibliotecii, Ziua bibliografiei (activitate complexă de instruire şi promovare a CI organizată o dată în an).
Ziua organizării este anunţată pe blogul
„Biblioteca Ovidius în dialog cu comunitatea”
(acces: http://liubaciobanu.blogspot.com)

Forme de instruire:
Lecţii bibliografice de utilizare a resurselor informaţionale tradiţionale:cataloagele bibliotecii, elaborarea unei liste bibliografice, orientarea în colecţiile bibliotecii
marţi, orele 13.00 – 13.45
Sesiuni informative de utilizare şi creare a site-urilor sociale, prezentarea site-ului şi a blogului bibliotecii, a metodelor de utilizare a catalogului electronic al BM „B. P. Hasdeu” miercuri, orele 13.00 – 13.45
Consultaţii individuale de regăsire a informaţiei (zilnic, conform cererilor utilizatorilor)
Nu rata şansa să fii informat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu