Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 8 iunie 2011

Programul „Copiii Chişinăului citesc o carte”






Întâlnirea cititorilor bibliotecii „Ovidius” cu scriitoarea Claudia Partole
Promovarea celor mai bune cărţi pentru copii este unul din obiectivele propuse spre realizare în cadrul programului de lectură „Copiii Chişinăului citesc o carte” . În acest an vom citi împreună cu cei mai isteţi şi dornici de lectură copii cartea „Floarea iubirii” de Claudia Partole.
În debutul programului pentru copiii ce se odihnesc la tabăra de vară de la şcoala nr.41 am organizat o întâlnire cu scriitoarea Claudia Partole.
Autoarea a povestit copiilor despre emoţiile pe care le are atunci când scrie o carte, apreciind în special dorinţa sa de a aduce prin operele sale mai multă lumină, bunătate, prietenie şi pace în sufletele celor ce o vor citi. Una din ultimele sale cărţi este povestirea „Floarea iubirii”, care a fost nominalizată de Uniunea Scriitorilor din Moldova drept Cartea Anului 2010 şi a fost apreciată la Festivalul Nambook-2010 din Coreea de Sud din cele 92 de cărţi expuse la concurs. Povestirea scrisă de Claudia Partole a fost apreciată ca fiind una dintre cele mai originale şi pline de optimism, iar ilustraţiile Violetei Zabulica-Diordiev sunt realizate cu mult umor şi o bogată imaginaţie, completând naraţiunea şi făcând-o mai vioaie.
Copiii au fost dornici de a afla mai multe despre viaţa şi eroii descrişi în cărţile autoarei, adresându-i mai multe întrebări. Cristiana Ciobanu a dorit totuşi să afle : „Cine a lăsat robinetul de apă deschis şi a pornit tot tărăboiul?”
Prezentarea cărţilor de la expoziţia „Claudia Partole - mesaje însorite pentru copii”, a completat această activitate. Copiii au fost invitaţi să participe în continuare la lecturarea şi discuţia acestei cărţi. Ei au promis că vor citi cu mult drag toate poveştile şi povestirile scrise de Claudia Partole.
APEL! La biblioteca "Ovidius" sunt aşteptaţi toţi doritorii de a participa la programul de lectură "Copiii Chişinăului citesc o carte"

Margareta Cebotari, bibliotecar principal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu