Titlu
în dialog cu comunitatea
BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!
Menu
-
Calendarul
evenimentelor -
Despre noi
-
Servicii
oferite -
Produsele
bibliotecii -
Programe
si ateliere -
Personal
-
Intreab@
bibliotecarul -
Pagina
cititorului -
Feedback
- Regulament pentru public
- Structura Organizatorica a Bibliotecii
- Servicii si facilitati
- Inscrierea la biblioteca
- Consultarea publicatiilor
- Accesul la calculatoarele bibliotecii
miercuri, 16 noiembrie 2011
Susţinerea tinerilor talentaţi la biblioteca „Ovidius”
A fi tânăr înseamnă a fi visător, a avea aripi de vis. În căutarea unor noi oportunităţi care le-ar permite să-şi realizeze visele creaţiei mulţi adolescenţi se implică în activitatea clubului „Tinere talente” de la filiala „Ovidius”.
Recent, în cadrul sărbătoririi Zilei Mondiale a Tineretului, biblioteca ,,Ovidius’’ în parteneriat cu Ministerului Tineretului şi Sportului din RM şi în colaborare cu Compania Teleradio Moldova s-a implicat în realizarea unei expoziţii-concurs de artă plastică, cu genericul ,,Ni-i vârsta zbor de pasăre măiastră’’. Concursul este o iniţiativă a Casei Radio în scopul promovării tinerilor creatori de frumos, susţinută de noi în fiecare an. Aflându-se la cea de-a V-a ediţie ne demonstrează că are priză la public deoarece pune în valoare tinerii talentaţi. Genericul concursului le sugerează celor care doresc să participe să prezente lucrării ce exprimă visele sufletului tineresc.
Activ au participat la concurs elevi şi studenţi de la Colegiul de Artă Plastică „Alexandru Plămădeală”, Colegiul de Construcţii din Chişinău, Colegiul Tehnologic, Liceul Republican de Arte Plastice „Igor Vieru”, ULIM. Valoarea artistică a lucrărilor a fost apreciată de un juriu special, un cuvânt decisiv aparţinând dnei Natalia Laba, preşedinte al juriului, profesor de artă plastică, care a salutat şi apreciat meritul şi efortul tinerilor creatori de frumos de-a participa cu noi şi noi lucrări an de an la acest concurs. Executate în creion, acuarelă, batic, de stiluri diferite, pictură tradiţională şi suprarealistă, toate lucrările simbolizează zborul de pasăre al sufletului unor adolescenţi dăruiţi cu har.
Expoziţia de tablouri şi activitatea de premiere a participanţilor a fost un moment deosebit de aşteptat. Diplomele meritate le-au fost înmânate de dl Ion Ciobanu, ministrul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.
Apreciind cu brio talentul tinerilor chişinăuieni, cât şi munca organizatorilor acestui concurs, dl ministru a remarcat faptul că tinerii, problemele dar şi succesele lor, ar trebui să se afle în vizorul statului tot anul, deoarece este o vârstă a încercărilor: ei îşi aleg profesia, practică sportul, îşi dezvoltă aptitudinile creative. Din partea Ministerului Tineretului şi Sportului diploma de gradul întâi a fost înmânată Mariei Bânzari, tânără profesoară la Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru''. Alina Grozav, studentă la Colegiul de Construcţii şi Irina Bulgaru studentă la Colegiul Tehnologic (care a debutat cu prima sa expoziţie de pictură tot aici la bibliotecă) s-au învrednicit de locul doi. Anişoara Alexandru, de la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” , Dorina Grigor de la acelaşi colegiu şi Elena Mărgineanu, studentă la ULIM, participantă la toate ediţiile acestui concurs au obţinut Diploma de gradul trei.
S-au mai acordat opt diplome din partea Bibliotecii ,,Ovidius'' şi a Companiei “Teleradio-Moldova”. Tinerii participanţii la acest concurs au obţinut astfel un imbold de a crea în continuare, de a persevera în realizarea talentului lor.
Valeria BEŢIVU, bibliotecar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu